Antirasszista filmklub indul Budapesten

2009. november 18. 14:26

A Légy toleráns! című rendezvénysorozat szerdán indul a Politikatörténeti Intézetben.

2009. november 18. 14:26

Az Anno filmklub keretében induló, a Politikatörténeti Alapítvány és a Magyar Antirasszista Alapítvány által rendezett 12 filmvetítésből álló sorozat célja, hogy a maga eszközeivel fellépjen az utóbbi években Magyarországon is egyre erősödő rasszista nézetekkel, eszmékkel szemben, ezáltal erősítve a demokratikus erőket. A filmklub ugyanakkor nem szándékozik közvetlenül beleszólni a politikába.

A filmklub el akarja gondolkodtatni a nézőket; arra is lehetőség lesz, hogy a vetítések után mindenki elmondja véleményét a művek által közvetített gondolatokról. A filmek feldolgozását segíti, hogy minden alkalomra meghívtak egy-egy szakértőt. A művek között van, amelyik a nyugat-európai vagy az Egyesült Államokban megjelenő rasszizmussal foglalkozik, és vannak olyanok is, amelyek a magyarországi roma és zsidó emberek sorsát dolgozzák fel. A 2009-2010-es filmklub első vetítésén Mathieu Kassovitz: Gyűlölet című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Fellépnek a Magyarországon erősödő rasszista nézetekkel szemben (atv.hu,MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 19. 18:36
A nézők az első vetítés alatt ellopták a székeket tüzelőnek.
Szenzor
2009. november 18. 17:47
"Antirasszista filmklub indul Budapesten" ....a jegyek alig fogynak...
csi
2009. november 18. 15:48
Isten hozott a 90-es években.
Arivistus
2009. november 18. 14:40
Szerintem nem a Politikatörténeti Intézetben kéne megtartani ezt a vetítést hanem valahol a nyolcadik kerületben. Ott a tisztelt néző egyből megpróbálhatná a gyakorlatba átültetni a filmben látott szép, steril elveket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!