Visszaadják a Brad Pitt-film fegyvereit

2012. február 09. 11:23

Megszüntette a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Brad Pitt-filmhez szállított fegyverek ügyében. A filmkellékeket visszaadják tulajdonosuknak.

2012. február 09. 11:23
Megszüntette a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Brad Pitt Budapesten forgatott zombifilmjéhez szállított fegyverek ügyében. A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2011. október 11-én foglalta a hatástalanított fegyvereket egy vecsési vámszabad területen, és feljelentést is tett az ügyben, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
 
A rendőrség csütörtöki közlése szerint igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a lefoglalt fegyverek a hatályos magyar törvények értelmében tűzfegyvernek és lőfegyvernek minősülnek. Az angol szabályok azonban lehetővé teszik, hogy filmforgatás során éles lőfegyverek is használhatóak fegyvermester jelenlétében és ellenőrzése mellett, az erre vonatkozó magyar szabályok viszont jóval szigorúbbak, nálunk csak hatástalanított fegyverek használhatók. A rendőrség szerint ezt a különbséget nem vették figyelembe a fegyverek behozatalakor.
 
Mivel azonban azok vámszabad területre érkeztek, és azelőtt lefoglalták őket, hogy birtoklásukra nem jogosultak átvették volna, így nem állapítható meg büntető jogi felelősség az ügyben. A NNI ezért megszüntette a nyomozást, és megtette a szükséges intézkedéseket a lőfegyverek tulajdonosnak történő kiadására, Magyarország területéről történő elszállítására – írja a hvg.hu.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.A.
2012. február 09. 12:41
Most? Hát ez tényleg állat gyorsan ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!