Itt vannak az MSZP ikonjai

2012. november 24. 12:27

Szombaton huszonhárom szocialista politikus, – például Gál Zoltán, Keleti György és Fülöp József – vehette át Baloldalért-díjat. Az MSZP a szeptemberben elhunyt Verók Istvánt posztumusz elismerésben részesítette.

2012. november 24. 12:27

Huszonhárom MSZP-s politikus részesült a párt elnöksége által alapított Baloldalért-díjban, az elismeréseket a szocialista párt választmányának szombati ülésén osztották ki.A díjat átvehette Gál Zoltán korábbi házelnök, Keleti György, a Horn-kormány honvédelmi minisztere, Fülöp József egykori soproni alpolgármester, Kövér József pápai szocialista politikus és Koleszár Lajos korábbi országgyűlési képviselő, miskolci kórházigazgató is. Posztumusz elismerésben részesült a szeptemberben elhunyt Verók István, Terézváros korábbi polgármestere.

A díjazottakra a megyei pártszervezetek tehettek javaslatot. Botka László választmányi elnök azt mondta: azokat jutalmazták, akik több évtizednyi munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a baloldal sikeréhez. Mesterházy Attila pártelnök arról beszélt, a díj üzenete, hogy saját közösségében minden demokratának tennie kell a jelenlegi kormány leváltásáért, nem elég „a nézőtérről kiabálni”. Az MSZP azért tudott két év alatt talpra állni, és azért fogja megnyerni a 2014-es választást, mert sok, a díjazottakhoz hasonló ember alkotja – mondta.

Szabados József – aki 2006 és 2010 között parlamenti képviselő, előtte négy évig pedig Baktalórántháza alpolgármestere volt – a díjazottak nevében úgy fogalmazott: nem szeretnék, hogy az elismeréssel „leírják őket”, még harcolni akarnak „a briganti kormány” leváltásáért. A választmány ezután zárt ülésen tárgyalja meg az MSZP oktatási programját, majd tájékoztatót hallgat meg az elmúlt időben rendezett időközi választások tapasztalatairól.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gvarga10
2012. november 24. 20:24
Méltánytalanság! Miért nem jár posthumus kitüntetés Vancsiknak és Tollernek?Kényelmetlen? Szegény K.-né Kovács aranyos Magdi csak azért nem kapott ,mert a DK-ba igazolt? De kimaradt Cenzorka is!Török Zsoltit is felvettem volna,igaz,hogy nem idős,nem okos,de ő is a "mi kutyánk kölyke"!
kjkj945
2012. november 24. 19:12
http://www.youtube.com/watch?v=vkxPS2tewvc http://www.youtube.com/watch?v=dcaGcCcQEME Ja ezek nem a maszopé!
geraz51
2012. november 24. 19:04
Azért ezt megnézném Lengyelországban.Sajnos minket ilyen BALfácán,BALfasz,BALoldallal vert meg a BALsorsunk.
kitiltott
2012. november 24. 16:26
Ez a Verók István kapta a posztumusz díjat? http://www.origo.hu/itthon/20120830-ujabb-vademeles-elott-verok-istvan-es-tarsai.html A gyanú szerint több mint kétmilliárdos kárt okoztak a terézvárosi ingatlanügyletek. A Fővárosi Főügyészségnek napokon belül megküldik a vádemelési javaslatot - A volt szocialista polgármestert, valamint Terézváros több korábbi képviselőjét, köztük Fürst György MSZP-s és Rabin László SZDSZ-es alpolgármestert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya 88 kötetből, csaknem 9000 oldalból álló nyomozati iratban foglalta össze a büntetőeljárás bizonyítékait. E szerint a gyanúsítottak 2002 és 2006 között összesen 2,3 milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak az Andrássy út 3. szám alatti épület és csaknem kéthektárnyi tetőtér eladásával, illetve az Andrássy út 8. és 52. szám alatti paloták elcserélésével - írja a napilap. Előbbi ügyben polgári peres eljárásban a Fővárosi Törvényszék már nem jogerősen kimondta: százmilliós nagyságrenddel csorbította az önkormányzat érdekét a műemléki ingatlan pályáztatás nélküli, jogsértő eladása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!