Magyar utcanévtábla miatt bírságoltak Marosvásárhelyen

2012. november 16. 15:52

Két civil szervezet kétnyelvű táblát helyezett ki az egyik marosvásárhelyi épületre, ám az néhány órán belül eltűnt, a civil szervezetet pedig megbírságolták.

2012. november 16. 15:52

Megbírságolta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezetét a marosvásárhelyi rendőrség, mert tagjai az Erdélyi Magyar Ifjakkal (EMI) közösen magyar történelmi elnevezést feltüntető utcanévtáblát helyeztek ki egy belvárosi ház falára – közölte pénteken az MTI-vel Jakab István, az EMNT Maros megyei elnöke.

A két civil szervezet tagjai szerdán kétnyelvű táblát szereltek fel Marosvásárhelyen „Str. Kossuth Lajos utca” felirattal egy Főtérre néző saroképület, az úgynevezett Teleki-Köpeczi Ház falára, ám a tábla néhány órán belül eltűnt, az EMI két aktivistáját pedig péntekre beidézték a helyi rendőrségre. A rendőrség egy városi tanácsi határozatra hivatkozva 2500 lejes (több mint 150 ezer forintnak megfelelő) bírságot szabott ki, amelyet az EMNT nevére állítottak ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!