A legjobb európai film lehet a Testről és lélekről

2017. november 05. 13:31

Négy kategóriában jelölték Európai Filmdíjra Enyedi Ildikó filmjét.

2017. november 05. 13:31

Négy kategóriában jelölték Európai Filmdíjra Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét, a Testről és lélekről-t – adja hírül az Index.

Az alkotás a legjobb film díjáért versenyez (az Arany Pálma-nyertes A négyzet, Aki Kaurismäki filmje, A remény másik oldala, valamint a 120 dobbanás percenként és a Loveless című filmek mellett), Enyedi Ildikót a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró kategóriájában, míg a film főszereplőjét, Borbély Alexandrát a legjobb színésznő díjára jelölték. Borbély többek között Juliette Binoche és Isabelle Huppert elől nyerheti el a díjat. Az Európai Filmdíj a legfontosabb európai filmes díjátadó, az eseményre december 9-én, Berlinben kerül sor.

A Testről és lélekről-t eddig 84 ezren látták a magyar mozikban.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. november 05. 15:34
Meg kell köszönnie Deutsch Képviselő Úrnak! Egyébként, shitnyikek, a Kádár rendszerben is készültek nemzetközi díjakat elnyert alkotások, sőt. Oscar is volt! Nyilván azért, mert a Kádár rendszer sem volt nem, hogy diktatúra, de, még csak diktatórikus jellegű sem, igaz?
bispora
2017. november 05. 14:22
Aztán ha díjat nyer, majd jön megint Ildikó kihangosított monológja arról, hogy a fidesz ellehetetlenítette sok más mellett a művészetet is...
3M..
2017. november 05. 13:37
Ildikó nagyon mellényúlt a témaválasztáskor. Ezzel lehetetlen nyerni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!