Indul a Scruton filmklubja

2021. július 16. 14:11

Első alkalommal A berni követ című alkotást lehet megtekinteni, a vendég Köbli Norbert forgatókönyvíró lesz.

2021. július 16. 14:11
null

Július 20.-án A berni követ című magyar film vetítésével indul a Scruton filmklubja, az V. kerületi Zoltán utcában. A mozi szerelmesei a pandémia alatt kénytelenek voltak leszokni a közösségi filmnézésről, a különböző videómegosztókra, streaming szolgáltatókra bízták a filmélményt. Az élet visszatértével azonban lehetőség van közösen megnézni egy-egy alkotást, akár hűvös pincehelyiségben.

Erre teremt lehetőséget a Scruton Közösségi Tér most induló filmklubja is, ahol az első alkalommal Köbli Norbert forgatókönyvíró lesz a vendég, akivel a vetítés után beszélgethetnek a nézők. A filmklub kéthetente keddenként 19 órától várja az érdeklődőket, augusztus 3.-án a Félvilág, 17.-én pedig a Szabadság - Különjárat című alkotásokat vetítik.

A filmek a Médiatanács támogatásával a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készültek.

A Facebook-eseményt itt érheti el.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. július 16. 15:31
A pályázatírók estjére magam is elmennék. Kár, hogy nem tartják meg soha....
OberEnnsinnen
2021. július 16. 15:03
Scruton emlékét, - mint nemzeti-szuverén brandet - kellő tisztelettel őrizni lehet és kell.
nempolitizálok
2021. július 16. 14:36
A kádár-rendsszerben a Kazinczy utca egy szakadt bérházának pinyójában volt egy illegális filmklub 2 Ft. belépővel. Legfőképpen kannibálos (ekkor még ez volt a horror) és pornórajzfilmek mentek, persze más is, 8 mm.-es vetítővel német nyelven, szinkrontolmáccsal. Libsi(azt hiszem demokratikus ellenzékinek hívták magukat, SZDSZ csak később lettek), biztosan nem látogatta, mert legalábbis amíg én odajártam, nem bukott le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!