Az óriási előny hete

2023. augusztus 27. 07:20

Felesleges udvarolni a diktátoroknak. Hacsak Orbán nem érzi magát otthon közöttük.

2023. augusztus 27. 07:20
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (pénteki rádiónyilatkozatában, arról, hogy miért hívott meg az atlétikai VB alkalmából keleti diktátorokat és autokratákat), hogy «a keleti nyitás politikája most óriási előnyt jelent hazánknak. Teljesen nyilvánvaló, hogy Közép-Ázsia a következő évtizedben meghatározó szerepet fog játszani. Mi már egy évtizede építjük a kapcsolatokat, egy egész évtizeddel előbbre vagyunk a többiekhez képest».

Ezzel szemben a tény az, hogy Közép-Ázsia egész biztosan nem fog vezető szerepet játszani a világban. Igaz, természeti kincsekben gazdagok, de összesen 75 millió lakosuk van, kevesebb, mint Törökországnak. Egyébként meg nincsenek a világ 10 legnagyobb olaj-, illetve földgáztermelője között sem, úgyhogy nem ők fogják fújni a passzátszelet az energiaiparban sem. Jellemző, hogy Azerbajdzsán vezetője 100 millió köbméter gáz szállítását ígérte meg, ami a kis magyarországi termelésnek is kevesebb, mint az egytizede. Ha ennyi az óriási előnyünk, akkor talán mégis felesleges udvarolni a diktátoroknak. Hacsak Orbán nem érzi magát otthon közöttük.”

Nyitókép: Képkocka/YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. augusztus 28. 10:33
ócska ripipipacs
dupree
2023. augusztus 28. 08:39
Bolgár tipikus kaméleon kommunista. "Az akkor volt" - hány ilyen önfelmentő elvtársat hallottam a módszerváltástól.... Na ezeket baxta volna a Zétényi-Takács törvény amit Sólyom és Göncz megtorpedózott. Emlékszem a tévében Gönczre aki személyesen ment át az AB-ra, falfehér arccal. ELőtte és közben persze eltüntették a kompromittáló aktákat, Bolgár aki a 70-es években - szerinte - megkötések nélkül tartózkodhatott külfödön, természetesen kádári "hatósági jóváhagyás nélkül" ---- hahaha. „Ma milyen fórumokon fejtheti ki véleményét Bolgár György, a KISZ-alapszervezet titkára?” „Mindenekelőtt a pártvezetőség ülésein és a szerkesztő bizottságban" Ez a figura most "europeer" csakúgy mint pl az anno zöld ávós Paul Lendvai.
Korrupt Kornél
2023. augusztus 27. 22:06
gyuribá, hülyébb vagy, mint havas! Erzsike sikongat még?
jooeee
2023. augusztus 27. 20:27
Ne is udvarolj ennyit Fleto seggének, eleget nyaltad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!