Miféle elszigeteltség?

2023. augusztus 21. 19:25

Csak diktátorok vagy bukott politikusok jöttek el, hivatalban lévő, nyugati vezető egy sem.

2023. augusztus 21. 19:25
KURZ, Sebastian; ÁL SZÁNI, Tamím bin Hamad; JANSA, Janez; ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Miféle elszigeteltség? – teheti fel a kérdést a tegnapi nemzeti ünnep után a propagandasajtó. Hiszen egy sor vezető tette tiszteletét az atlétika VB-n meg magyarbasi palotájában, hogy onnan csodálja a tűzijátékot. Azonban erősen árnyalja a képet, ha megnézzük, kiknek nem volt ciki Orbán Viktorral fotózkodni: csak diktátorok vagy bukott politikusok (Janša, Babiš és Kurz) jöttek el, hivatalban lévő, nyugati vezető egy sem. Néhány érdekesség a vendéglistával kapcsolatban:

Miközben a propaganda folyamatosan a kormány békepártiságát hangsúlyozza, a Várban szívesen látott vendégek háborús uszítók is: Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke például minden erejével azon van, hogy szétzúzza Bosznia törékeny egységét, ami biztosan újabb polgárháborút jelentene. Aleksandar Vučić, szerb elnök – Orbán Viktor legfontosabb balkáni szövetségese és legjobb tanítványa – pedig folyamatosan háborús feszültséget szít Koszovóval szemben. Ilham Alijev azeri elnök pedig (aki az államfői posztot az apjától, a KGB vezérőrnagyától örökölte) egész konkrétan meg is támadta a szomszédos Örményországot.

Nem olyan régen hetekig ömlött a propagandasajtóból a »korrupt Brüsszel« téma, miután eljárás indult egyes EP-képviselők ellen. Nos, a gyanú szerint a kenőpénzeket az a Katar fizette, amelynek emírje, Tamím ibn Hamád szintén díszvendég volt az atlétikai vb-n és a Várban is. Az emír egy igazi, középkori stílusú önkényúr, csak hát nagyon sok pénze van, így szokás neki elnézni, ha például lefizeti a FIFA vezetőit, hogy futball világbajnokságot rendezhessen. Ja, és más Öböl-menti országok szerint még a nemzetközi terrorizmust is finanszírozza. ”

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. augusztus 23. 10:07
Azokkal Brüsszelben szokott találkozni, évente legalább kétszer. Már ha ugyanaz az épp aktuális miniszter a másik oldalon.
blondiner
2023. augusztus 22. 23:50
Hadházy Úr! Magának a lónak a faszát! :D
Lajoss
2023. augusztus 22. 17:58
Szánalmas társaság,de a legnagyobb gáz a mi csüngőhasúnk…
jagdpancer
2023. augusztus 22. 17:40
Egy sunyi csatornatöltelék vagy , semmi más !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!