Harci helikopterek szállnak a Balaton fölé

2023. október 01. 08:26

Hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

2023. október 01. 08:26

Nemzetközi helikopterharcászati oktatóképző gyakorlatot tartanak október 2-20 között a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren – olvasható a repülőtér sajtóközleményében, írja a VEOL. Mint írják, az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett gyakorlat során hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

Hozzáteszik: 

a repülések Veszprém vármegyét és Somogy vármegye északi részét érintik,

kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereit. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, írják.

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala
 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. október 01. 14:04
Most mi ez a díszbemutatató állandóan lakott területen?
Akitlosz
2023. október 01. 13:24
Vannak még Magyarországnak harci helikopterei? 50-60 évesek?
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. október 01. 11:43
Egy normális állampolgárnak az nem tetszene ha nem lennének minél sűrűbben hadgyakorlatok zajai amikor háború van a szomszédjában.
Genusnextgen
2023. október 01. 11:13
Reméljük most egy sem zuhan le. Az elmúlt pár hónapban a Honvédség és a Rendőrség is vesztett már helikoptert kiképzési tepülés során.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!