Független diáktüntetés? Cseh Katalin a kollégájaként hivatkozik az ADOM Diákmozgalom vezetőjére

2023. július 07. 06:14

Cseh Katalin egy Instagram-sztoriban „buktatta le” Schermann Fruzsinát, az ADOM Diákmozgalom elnökét.

2023. július 07. 06:14
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Cseh Katalin a minap a hivatalos Instagram-oldalán tett közzé egy képet, melyen Schermann Fruzsinával, a tanártüntetések mögött álló ADOM Diákmozgalom vezetőjével szelfizik. A politikus a képhez annyit fűzött hozzá:

legcukibb kollégák part 2 - Budapest edition.

A kép és a hozzá tartozó komment azért is érdekes, mert az egyesület mindig próbált függetlennek látszani, ám az már több, mint különös, hogy a momentumos EP-képviselő, mint kollégája hivatkozik Schermannra. Megkerestük a Momentum sajtóosztályát, Schermann Fruzsina jelenleg a Momentum alkalmazásában áll-e, vagy ha nem, Cseh Katalin miért, mint kollégájára hivatkozik Schermannra a posztban. Azonban egy hét is kevés volt a pártnak, hogy reagáljon. Nem úgy az ADOM Diákmozgalom, mely rögvest megpróbálta kimagyarázni a kellemetlen szituációt. 

Merucza Tibor, a szervezet kommunikációs elnöke a Mandiner megkeresésére elárulta, hogy a diákmozgalom vezetője a diákokat foglalkoztató kérdéseket tett fel Cseh Katalinnak, „mert ők válaszolnak a feltett kérdésekre”. Állítása szerint az interjú hamarosan a TikTok-oldalukon jelenik meg, ám a cikk írásakor még nem élesítették. 

 

Merucza levelében azt írta, hogy 

„ezt a nyíltságot a kormánypárt részéről sokszor hiányoltuk”. 

A diákmozgalom munkatársa kijelentette, hogy nem kell azt gondolni, hogy munkakapcsolat lenne Schermann és a Momentum vagy Cseh Katalin között, 

a  „kolléga” megnevezés a videó közös elkészítésére utalt.

Leszögezte, hogy az ADOM Diákmozgalom vezetője és Cseh Katalin között jelenleg nincs érvényes szerződés, soha nem dolgozott egyetlen párt alkalmazásában sem. Újfent elmondta, hogy a mozgalmuk egy pártpolitikától független, civil diákszervezet, egy céljuk van, hogy megreformálják a magyar közoktatási rendszert. Annyit azonban hozzátett, hogy más szervezetekkel ügykoalíciókat kötve időszakosan együttműködnek, „ha közösen többet tudunk tenni a cél érdekében”. 

Szervezetünknél fontos alapelv, hogy aki politikai pártnak (vagy annak ifjúsági szervezetének) jelenlegi vagy korábbi tagja, az nálunk vezetőségi szerepet nem tölthet be”

– zárta levelét az ADOM Diákmozgalom kommunikációs vezetője. 

Nyitókép: Instagram

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. július 07. 11:31
Régen a beépített, idegen érdekeket szolgáló ügynökök nem kérkedtek az internacionális kapcsolataikkal, hanem titkolták azokat. --- ez itt a sortörés helye --- Ezért hívták őket titkosügynöknek! --- ez itt a sortörés helye --- Látom Cseh Katka szintet lépett, már vannak magyarországi alkalmazottai is. --- ez itt a sortörés helye --- #szégyen
bf109g14
2023. július 07. 11:14
A "jövő" szó leírása ugyan még okoz némi nehézséget, de legalább jó buli volt. Lehet, a melegben a jég a rozéfröccsben kötött ki, ezért nem jutott hosszú ékezetre. Amúgy helyes gyerekek, némelyik még csinos is, inkább dúrgerni kellene őket. (Amúgy essen a fene gelimer kartársba, a fejembe rakta ezt a hülye szót. Ez az új komment felület meg egy trágya.)
DINO54
2023. július 07. 10:40
A kis kockás ruhás "ideológiai átnevelésére" érzek némi késztetést. Gyengébbek kedvéért: "Blokkolnám" :-)
burmin2
2023. július 07. 10:39
Kolléga, vicces az egész bagázs !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!