A magyar gazdaság Európa harmadik leggyorsabban növő gazdasága

2024. április 30. 14:40

Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdásza kijelentette, „gyorsulhat a gazdasági növekedés”.

2024. április 30. 14:40

Nyitókép: 123rf.com

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2024 első negyedévében újraindult a gazdaság, a GDP éves alapon 1,7 százalékkal, míg az előző negyedévhez képest 0,8 százalékkal növekedett.

Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdásza a rendelkezésre álló nemzetközi adatok alapján megállapította, hogy 

a magyar növekedés nemzetközi összevetésben kiemelkedőnek számít és egyértelműen az élmezőnybe tartozik.” 

Előztük Spanyolországot, Portugáliát, sőt még Ausztriát is

„Negyedéves alapon jelenleg az unión belül a második legnagyobb a magyar növekedés, olyan országokat megelőzve, mint Spanyolország, Portugália, Csehország, Belgium, Franciaország, Németország és Ausztria. a magyar növekedés éves alapon is előkelő helyen áll, a harmadik legmagasabb előrelépést érte el a magyar gazdaság az uniós országok között, megelőzve Portugáliát, Belgiumot, Franciaországot, Lettországot, Olaszországot, Csehországot, Németországot és Ausztriát” – derült ki a tárca közleményéből.

Suppan Gergely hozzátette: az unió negyedéves alapon 0,3 százalékkal bővült, míg éves alapon 0,5 százalékos növekedést produkált. Azaz a magyar gazdaság az unió növekedési ütemét negyedéves alapon több mint 2,5-szeresen, éves alapon közel 3,5-szeresen múlta felül. Így tovább folytatódhat, sőt 

gyorsulhat a gazdasági felzárkózás”.

A kormány célja, hogy idén 2,5 százalékos növekedést elérve újrainduljon, jövőre pedig 4,1 százalékos bővülést elérve magasabb fokozatba kapcsoljon. Ehhez a ma napvilágot látott gazdasági eredmények megfelelő alapot biztosítanak – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kommünikéjéből.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. május 01. 08:37
Tudod pajti a pénztárcánk is azt bizonyítja hogy hülye a propaganda szöveged!Szóval szegényebbek vagyunk mint más EU tagországok .Másrészt aolyan mértékbe lezüllesztettétek az országot erkölcsi szempontból hogy ez már példa értékű!
Osztap_Bender
2024. április 30. 17:10
A magyar gazdaság Európa harmadik leggyorsabban növő gazdasága Akkor mire föl ez curva, kiszabott nagy infláció, elvtársak?
o1gpedofil-2
2024. április 30. 16:33
Olvassa meg valaki ezeket az 5 eves terveket? A bolgarokkal versenyzik a leggyorsabban fejlodo putri!
véna
2024. április 30. 16:13
Ha a töketlen németek nem kúrják el, elsők is lehetnénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!