Az európai vakációnak vége

2024. április 15. 16:28

Nagyobb bajban van a világ, mint a második világháború befejezése óta bármikor.

2024. április 15. 16:28
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Facebook

Nyitókép illusztráció. Fotó: JORDANIAN ARMY / AFP

„Emlékszem, a múlt év végén írtam pár sort ide arról, hogy 2024 olyan eseményeket tartogathat számunkra, amelyekre biztosan nem készültünk fel. 

Most az látom,hogy napról-napra lopakodunk a háború felé. A világ forrong, nincsenek felelős nagyhatalmi vezetők sem nyugaton, sem keleten. A gazdasági és pénzügyi globalizmus megingott, minden rövid időn belül megbénulhat. A nyugati világban ráadásul már olyan mértékben berendezkedtünk a bulitársadalomban, hogy már semmit sem értünk a sokasodó jelekből, de nem értünk másokat, sőt, magunkat sem. Kilátástalan a jövő és általános robbanással fenyeget a helyzet a Közel-Keleten. Az amerikai demokrata kormányzat képtelen elsimítani a globális nehézségeket ott, ahol befolyást szereztek. Az Európai Unió agóniáját éli, pár év alatt végezhet is magával, de a végjáték eltarthat talán még másfél évtizedig (tovább aligha). Ekkor összeomlik az európai pénzügyi rendszer, az időközben meggyengített állam képtelen lesz elhárítani a belső, polgárháborús fenyegetettséget, végül etnikai és vallási összecsapások kezdődnek nagyvárosban és vidéken.  

Azt hiszem, hogy nagyobb bajban van a világ, mint a második világháború befejezése óta bármikor. De hogy a nyugati hegemónia még a mi életünkben látványosan megroppan, hogy sorozatos terrorcselekmények, utcai összecsapások, anarchia dúl majd sok európai államban, szinte teljességgel biztos. Sorsukat csak azokat kerülhetik el Európában, akiknél nincs számottevő migráció, így a társadalom 15-20 százalékát kitevő bevándorlótömegben nem kell számot vetniük a szervezett bűnözéssel és a vallási fanatikusokkal, valamint a jelenleg is zajló, folytonos bevándorlással.

Hogy a közeljövő mit hoz a világban és hazánkban, arra senki sem tudja a választ. Az 1945 óta tartó hosszú békeidőszaknak mindenesetre vége. Azt hiszem, rövid időn belül döntő globális változásokra kell felkészülnünk, hosszú távon pedig minden bölcsességre, tudásra és türelemre szükség lesz ahhoz, hogy a háború, a járványok és az utcai összecsapások ne kényszerítsék végleg térdre országainkat.

Ennek a súlyával, ennek a tudásával muszáj élnünk. Aki nem teszi: semmit sem ért a történelemből és nem gondolkodik, pusztán abban a hamis hitben ringatja magát, hogy ahogy eddig volt, úgy lesz ezután is. Micsoda vakság, micsoda naivitás... valójában fel kell készülni a soron következő nehéz időszakra. Az európai vakációnak vége. A változások – láthatóan – már meg is kezdődtek.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­y­­o­­k­­ ­v­á­r­­n­­a­k­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. április 16. 05:16 Szerkesztve
Lassan az egész világ a nemzetközi zsidóság és Izrael ellen harcol. Ide vezet vissza a kötelező bevándortatás és a többi. Indoeurópaiak a zsidóság ellen.
survivor
2024. április 15. 23:49
Hanyatlásvégi Róma.
zakar zoltán béla
2024. április 15. 20:18
MIMM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!