Értetlenül állnak a hajósok Karácsony Gergely ötlete előtt (VIDEÓ)

2024. április 10. 15:58

A Magyar Országos Hajózási Szövetség szóvivője szerint nem kevesebb, hanem épp hogy több kikötőre lenne szükség.

2024. április 10. 15:58

Nyitókép: hajók a Dunán (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Nem tetszik a hajósoknak Karácsony Gergely főpolgármester legújabb ötlete, miszerint kitiltaná Budapest belvárosi szakaszáról a hajókat.

Tóth Mihály, a Magyar Országos Hajózási Szövetség szóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a célokkal egyetértenek, legyen rend, tisztaság, de a megvalósítással probléma van. „Ha kitiltjuk a hajókat Budapest belvárosi szakaszáról, akkor nem rendet tettünk, hanem megszüntetünk valamit” – mondta Tóth Mihály, aki szerint 

nem kevesebb, hanem éppen több kikötőre lenne szükség. 

Arra, hogy a fővárosi vezetés szerint nem megszüntetésről, hanem áthelyezésről van szó, Tóth Mihály úgy reagált: papíron jól hangzik az áthelyezés, csakhogy nem léteznek azok a kikötők, amelyekre át akarják terelni a hajókat.

A szóvivő kifejtette: a Margit híd és az Árpád híd közötti szakaszon a 24-ből 9 kikötő maradna meg, de ezeken is csak addig állhatnának a hajók, amíg az utasok ki és beszállnak. 

Egy új kikötő létesítése tízmilliós nagyságrendű költség, így a terv alapján több százmilliós beruházást kellene megvalósítani. 

De ki fogja ezt kifizetni? – tette fel a kérdést. 

A teljes adást itt nézheti meg:

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­g­ö­s­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­k­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
templar62
2024. április 10. 20:02
Helyet csinál az üzlettársainak ?
templar62
2024. április 10. 19:58
Kádár mondta Brezsnyevnek :" Amikor nálatok jártam , belepisáltam a Moszkva folyóba . Brezsnyev Kádár Jánosnak : " Amikor Szolnokon jártam , belepisáltam Tiszátokba .
KBA98
2024. április 10. 19:03
Vigyék el úszni egy kicsit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!