Fontos dologra hívta fel a pedagógusok figyelmét a MÁV

2024. április 14. 12:57

Nem árt néhány dologra figyelni, ha csoportos utazást szervezünk.

2024. április 14. 12:57
Kelemen Gábor

Nyitókép:MTI Fotó: Máthé Zoltán

A MÁV arra hívta fel a figyelmet közleményében, hogy a csoportos utazásokhoz szükséges az előzetes regisztráció. 

Március 1-jétől a 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járatain – olvasható a MÁV honlapján.  Kiemelték, hogy a kedvező változásoknak köszönhetően egyre több óvodás csoport és iskolai osztály indul útnak, kihasználva a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. Ez pedig azt eredményezte, hogy az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a csoportos utazások igénye, száma. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ezek az utazások gond nélkül, csoportlemaradás nélkül megvalósulhassanak, elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetek kiszolgálására.

A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára. A regisztrációhoz szükséges összes tudnivaló egy helyen megtalálható a vasúttársaság csoportos oldalán

ahol néhány adat megadása után könnyedén bejelenthető a tervezett utazás is.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy vasúti utazás esetén legalább öt nappal, HÉV-es utazás esetén legalább hét nappal, busszal történő utazás esetén pedig 15 nappal korábban szükséges azt bejelenteni. 

A vállalat javaslata szerint a csoportos utazások esetében elsősorban a kedd, szerda, csütörtöki napokat érdemes választani, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőn kívül utazni a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A MÁV azt is kéri, hogy  a csoportos utazások szervezői feltétlenül jelentsék be időben az utazás tervét az illetékes szolgáltatónál, továbbá számít az együttműködésükre is annak érdekében, hogy mindenki gond nélkül juthasson el a kiválasztott úti célhoz, és 

a napi szinten ingázóknak se okozzon fennakadást a nagy létszámú társaságok utazása. 

***

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­á­n­­y­­­o­­­k­ ­­v­á­­r­n­a­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!