Ilyet még nem láttunk Magyarországon: mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a köztévében (Videó)

2024. április 16. 09:47

Bíró Ada megjelenését, arcát és hangját egyaránt az MI hozta létre korábban már meglévő programokból.

2024. április 16. 09:47

Nyitókép: YouTube

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában – hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában. A televízióműsor forradalmi újítással indult újabb évadában 

Bíró Adának hívják a műsorvezetőt, akinek megjelenését, arcát és hangját egyaránt az MI hozta létre korábban már meglévő programokból.  

Mondanivalóját teljes egészében a Delta szerkesztői határozzák meg, ezzel együtt a mesterséges intelligencia segítségével életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a Deltában. 

Dudás Viktor filmszakértő szerint a Delta éppen az a műsor, ahol egy ilyen egyedülálló technológiai újdonságnak helye, és adott esetben fontos szerepe is van. „Abszolút helye van egy ilyen műsorban egy ilyen megjelenésnek, hiszen ott, ahol a tudománnyal foglalkozunk és az abszolút újításokat igyekszik bemutatni a műsor, ott abszolút adekvát, hogy a legmagasabb szintű technikai újítások, akár a műsor megszólalóinak a megjelenítésében is részesek legyenek” – fogalmazott Dudás Viktor. Hozzátette: ez egy nagyon érdekes újítás, nagyon kíváncsian várja, hogyan fog a közönség erre reagálni, 

mert ilyet még mi Magyarországon nem láttunk képernyőn”. 

A legmodernebb nyelvi modellt használták ahhoz, hogy az MI által megalkotott műsorvezető szépen beszéljen magyarul, a legújabb videós modellt pedig ahhoz, hogy megmozdulhasson. Mint a műsorban elhangzott, ezen technológiák érzékeny egyensúlya kellett ahhoz, hogy Bíró Ada elmondhassa a nézőknek a nagyvilágból az aktuális tudományos híreket.   

(MTI)

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­r­n­­a­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
salmonella
2024. április 19. 07:24
Ada szájmozgása nem követi a beszédet. A gesztikuláció sincs szinkronban. Látszik, hogy béta verziós műnő. Amúgy nesze neked munkahelyteremtés. (Az ember nem azért él, hogy dolgozzon. Hát nem?)
néhai Ch.Pilot
2024. április 18. 13:19
Mesterséges intelligencia nincs. Bíró Ada élő személy. Az egész egy szemfényvesztés.
luxusbatar
2024. április 18. 11:15
Köszi! Joó Zsanett nekünk pont megfelel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!