Schiffer András: „A jogállamiságot pontosan az Európai Unió rúgja fel azzal, hogy pörölykalapácsként használja a szerveit a Magyarország elleni geopolitikai küzdelemben” (VIDEÓ)

2024. április 25. 12:53

A volt pártelnök az ATV-ben beszélt az önkormányzati választásokról, Magyar Péterről, a Momentumról és a jogállamisági vádakról is Magyarországgal szemben.

2024. április 25. 12:53

Kép forrása: Földházi Árpád/Mandiner

Az ATV Start című műsorának a vendége volt Schiffer András ügyvéd, az LMP volt elnöke, ahol szóba került több, jelenleg a magyar közvéleményt foglalkoztató téma. Szokásához hűen nem rejtette véka alá a véleményét. 

A beszélgetés elején az önkormányzati választással kapcsolatban kérdezték a volt zöld párti politikust, aki elmondta, logikus lépés Magyar Péter részéről, hogy beszáll a választási versenyfutásba a fővárosban is, és ezzel felkavarhatja az állóvizet egyes kerületekben. Szerinte 2022. április 3-a óta az ellenzék nem képes bejátszani a kialakult politikai űrt, amit most szükségszerűen egy új politikai erő töltött be, Magyar Péter személyében. Úgy fogalmazott, a hatpárti összefogás pártjainak fel lett adva a lecke Magyar megjelenésével, és mivel a hat pártból már öt gyakorlatilag eltűnt, a Demokratikus Koalícióra marad a házi feladat elvégzése.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezután az Európai Parlament Magyarországot elmarasztaló határozata került szóba – amiben jelentős szerepe volt Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselőknek –, amiről Schiffer elmondta, legfeljebb belpolitikai hatása lesz, a Fidesz narratívájának erősödését és a Momentum további gyengülését fogja következményként maga után hozni, mert 

Ezt is ajánljuk a témában

nem lehet következmények nélkül szórakozni az uniós pénzekkel”.

A beszélgetés utolsó harmadában az uniós források kerültek a középpontba. Schiffer állítása szerint a jogállamiságot éppen az Európai Bizottság rúgja fel azzal, hogy nem tartja be jogállamisági mechanizmus rendeletet, és önkényesen használja fel azt tagállamokkal szemben. Kifejtette, hogy az Európai Uniónak nem az a célja, hogy megoldja a jogállamisági problémákat Magyarországon, hanem az, hogy egy geopolitikai küzdelemnek a pörölykalapácsaként tudják azokat használni.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­­l­­á­­n­­y­o­k­ ­v­­á­r­­­n­a­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. április 29. 18:05
Bandi,a magyar pártállamnál nincs undorítóbb,ahogy használják a rendőrséget,az ügyészséget,az Ászt,a Kehit…stb… Te finnyáskodsz,bammeg! 🤮 Itthon nézz körül először,te,faszkalap!
Poldi bácsi
2024. április 25. 18:30
Maximálisan igaza van a "bácsinak"! Amíg prüsszel nem tudja megfogalmazni a Magyar Kormány felé, hogy mit is szeretne, addig teljes joggal élünk azzal a gyanúval, hogy semmit. A lényeg a basztatás, csicskáztatás. Orbán helyében beintenék nekik: semmilyen ügyben nem lesz többségi döntés, amíg meg nem fogalmazzátok mit is vártok el a Magyar Kormánytól.
Kybon
2024. április 25. 15:30
Bármilyen brüsszeli jogállamizásra azonnal vissza kell jogállamizni! Már van is készleten elég precedens. És unalomig kell nyomni, mert a ballipcsibék is így csinájlák, és csak ebből értenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!