Zuglói korrupciós botrány: Gyanúsítottként hallgatták ki az MSZP-s Molnár Zsoltot

2024. április 25. 22:07

A gyanú szerint 40 millió forint kenőpénzt vett át egy informatikai cég vezetőjétől azért, hogy ne akadályozza a vállalkozás BKV-s pályázatának sikerét.

2024. április 25. 22:07
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Molnár Zsoltot egy vesztegetési ügyben – írta meg az rtl. A gyanú szerint 40 millió forint kenőpénzt vett át egy informatikai cég vezetőjétől azért, hogy ne akadályozza a vállalkozás BKV-s pályázatának sikerét.

A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta a Híradónak, hogy ártatlan, és panaszt tett a szerinte alaptalan gyanúsítás ellen. Az MSZP azt közölte, hogy a párt bizalma töretlen a politikusban.

Korábban Polt Péter legfőbb ügyész „befolyással üzérkedés bűntette” miatt kezdeményezte Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésnél.

Az ügy előzményeiről

Ahogy azt korábban megírtuk, az ügynek már több szocialista gyanúsítottja van, köztük Baja Ferenc volt miniszter, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere. Egy vallomás szerint az ellenzéki politikusok összesen háromszázmillió forint vesztegetési pénzhez jutottak hozzá. A zuglói ügyben azután kezdtek nyomozni, hogy Fuzik Zsolt, a helyi parkolási cég egyik befolyásos munkatársa – egy alku keretében –  az ügyészségi nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­l­á­­­n­­y­­­o­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
lazio154-2
2024. április 26. 08:46
Ez is felejtős már! Kohán Matyi hosszasan bizonygatta, hogy korrumpálni-lopni előrevívő hasznos dolog! Még a korrupció szót is szemétkosárba dobta!
2024. április 26. 07:14 Szerkesztve
MSZP = korrupció „Vannak, akik azt mondják, ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy” Lackner Csaba volt MSZP politikus
Namond
2024. április 25. 23:51
Mikor is? Hányadik kampányidőszaki felemlegetése ez az "ügynek"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!