Deutsch Tamás: Az ellenzéki térfélen mindenki mindenkinek a farkasa

2024. május 04. 16:11

„Ami most Magyar Péter körül zajlik, ugyanaz történt Vonáékkal, Jakab Péterrel, a Momentummal vagy Gyurcsányékkal” – mutatott rá a Fidesz–KDNP EP-listavezetője.

2024. május 04. 16:11

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Tragikus folyamatok zajlanak az Európai Unióban, súlyos probléma, hogy birodalmi építkezés zajlik, és erőszakos föderalista törekvések érvényesülnek – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetője a Reaktor konferencia extra: választások éve című rendezvényén. Az elmúlt öt év történései kapcsán elmondta, hogy az uniós pénzek Brüsszel általi visszatartása a politikai zsarolás érdekében történt, hiszen aki nem ért egyet a bizottsággal, azt büntetik és megrendszabályozzák – számolt be az elhangzottakról a Magyar Nemzet.

„Durva hatalmi fellépés tapasztalható a nyugati tagállamok részéről”

„A Európai Bizottság durván megsérti az uniós jogszabályokat, amikor nem adja oda a pénzt azoknak a tagállamoknak, amelyeket politikailag nem szeret. Durva hatalmi fellépés tapasztalható a nyugati tagállamok részéről, amikor az unió költségvetését újrarendezik a centrumországok javára,

de ennek ellenére a közép-európai országok eddig mégis képesek voltak komoly növekedést mutatni.

Ebben a folyamatban először megsapkázták a nem a centrumhoz tartozó az országoknak jutó uniós fejlesztési forrásokat, aztán a kohéziós pénzek rovására robusztus kutatás-fejlesztési támogatási programot hoztak létre, amely pénzek több mint nyolcvan százalékát a nyugati országok kapták meg, végül pedig jogállamisági kondicionalitási eljárásokat indítottak ellenünk, amivel már egyenesen zárolták a nekünk jog szerint járó pénzeket” – idézte fel az EP-listavezető.

Ami most Magyar Péter körül zajlik, ugyanaz történt Vonáékkal

Deutsch Tamás jó döntésnek nevezte, hogy egy időben lesznek az önkormányzati és az uniós parlamenti választások. Kiemelte: „ami most a dollárbaloldali ellenzéki oldalon történik, az már háromszor-négyszer lezajlott 2010 óta. Ugyanaz a brancs, ugyanazok a törekvések, ugyanaz a színjáték”.

Ami most Magyar Péter körül zajlik, ugyanaz történt Vonáékkal, Jakab Péterrel, a Momentummal vagy Gyurcsányékkal, de ez történt Márki-Zay Péter esetében is: hirtelen jött a népszerűség, ma viszont már nagyítóval kell őket keresni.

Az ellenzéki térfélen mindenki mindenkinek a farkasa, de eddig a végén náluk mindig Gyurcsány nyert”

– fogalmazott Deutsch Tamás.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva olvashatja el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­z­i n­­­i­­­m­­­f­o­­m­­­á­n­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
tapir32
2024. május 05. 04:14
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már bizonyították, hogy alkalmatlanok! Annyi esze meg gerince a balosoknak is lehetne, hogy aki egyszer csődbe vitte az országot vagy a fővárost azt többet nem bízzák meg semmivel! Az, számoljon el a tevékenységével és menjen a süllyesztőbe! Ez nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
tapir32
2024. május 05. 04:12
MZP mint az ellenzék közös jelöltje képviselni kívánta a fasisztákat is! Aki az ellenzékre szavazott az, erre szavazott. Egy táborban a fasisztákkal.
Tommaso
2024. május 04. 20:34
Az ellenzéki oldalon demokratikus verseny folyik. A pártállami oldalon mindenki Orbán seggnyalója, mindenki karrierje és jövedelme egyedül Orbántól függ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!