Deutsch Tamás szerint ideje volt annak, hogy ez a bizottság foglalkozzon a baloldali EP-képviselők „hajmeresztő” magatartásával

2024. május 13. 19:56

Az elmúlt öt évben csak azon munkálkodtak a magyar baloldali európai parlamenti képviselők, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, és ezzel még kérkednek is – mutatott rá Deutsch Tamás az EP-listavezetője. Cseh Katalin beismerte: büszkék rá, hogy elérték, az EU tartsa vissza a forrásokat hazánktól.

2024. május 13. 19:56

Nyitókép: Facebook


„Amit a dollárbaloldal 2019-2024 közötti európai parlamenti ciklusban, európai politikában csinált, a magyarok világbotrányának hívják, Európa-rekordot jelentő botrány, amit csináltak. Ezért ideje volt, hogy az Európai Ügyek Bizottsága foglalkozzon ezzel a hajmeresztő magatartással ” – hangsúlyozta Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője. Kiemelte: a dollárbaloldal EP-képviselői minden energiájukkal a saját hazájuk ellen dolgoztak, de ezt évekig próbálták letagadni. Majd ezt követően is minden energiájukkal ezt folytatták, próbálták elhallgatni a tényeket. 

Öt esztendőn keresztül minden energiájukkal próbálták eltitkolni szándékukat, egyszer csak büszkén, lelkesen, kérkedve bevallották, ez a politikai hitvallásuk. Arra büszkék, hogy a magyar állampolgároktól ellopott bizalommal visszaélve saját hazájuk ellen áskálódjanak.

A Fidesz-KDNP EP-listavezetője világossá tette: a dollárbaloldal képviselői találták ki, s juttatták el Brüsszelnek a vádakat, ahol jogi köntösbe öltöztették, és a tisztán politikai zsarolás céljából eljárást indítottak. Deutsch Tamás felidézte Molnár Csaba DK-s képviselő kijelentését: „Célunk egyértelmű, ne jöjjön pénz Magyarországra.”

Donáth Anna, a Momentum elnöke pedig korábban azt mondta: a jövőben is cél, hogy megmaradjon az Európai Unió nyomása a magyar kormányon. A Fidesz képviselője parlamenti felszólalásában megjegyezte azt is, hogy az Európai Bizottságot politikai nyomásgyakorlásra akarják motiválni a magyar baloldali képviselők. 

Donáth Anna boldogan és lelkesen mondja el, hogy az EB-t Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlásra akarja használni. Az Alapszerződés mely rendelkezése teremt erre lehetőséget? A Momentum elnöke azt is kifejtette korábban, olyan eszközöket hoznak haza, amivel a magyar kormányt sarokba lehet szorítani. Deutsch Tamás a momentumosokhoz fordulva kiemelte: 

Tény az is, hogy önök dezinformációs tevékenységet folytatnak. 

Példaként említette, hogy a Covid-19 járvány kellős közepén olyan kamu videót forgattak, ami azt állította, tízezres nagyságrendben halnak meg a betegek az orvosi eszközök és az ellátás hiánya miatt a magyar kórházakban. Ezt a kamu videót egészen Brüsszelig vitték el, feljelentgető magatartásukkal összhangban. 

Deutsch Tamás a szintén jelen lévő Cseh Katalinnak címezve világossá tette, „hiába hangoztatja folyamatosan a közvetlen források őrületét. Azért nem Brüsszelben döntenek az EU pénzek felhasználásáról, mert a megosztott felelősségek elve alapján a tagállamok arra felhatalmazott hatóságainak feladata.”

Cseh Katalinék azt akarják, egyedül Magyarországon vegye el az EU az emberektől a döntést, hogy mire fordítsák az uniós fejlesztési forrásokat. Azt akarják, ne mi magyarok döntsünk, elvegyék tőlünk a pénzt, amelynek így mindössze 2 százaléka jutna nekünk.

A kormánypárti EP-képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy összesen 21 Magyarországot elítélő politikai jelentést fogadott el az Európai Parlament az elmúlt öt évben. Közben az unió versenyképességéről, vagy a gazdák helyzetéről legfeljebb 2-3 jelentés szól. Deutsch Tamás felszólalása végén feltette a kérdést a baloldalnak, 

nem tartják ezt aránytévesztésnek? Ha ennyi bajuk van ezzel az országgal, miért a magyar választásokon indulnak? Ha ilyen rettenetesek az önök honfitársai, miért foglalkoznak ennyit ezzel? Amit önök tesznek, nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy kilóra megvették a külföldi finanszírozóik. 

Háborúpárti az álláspontjuk, a magyaroké békepári. Az illegális migrációt és a genderideológiai őrületet imádják, a magyar emberek elutasítják. Június 9-én le kell zárni ezt a színjátékot, el kell zavarni, akik a magyar emberek ellen áskálódnak.

Cseh Katalin momentumos ep-képviselő felszólalásának elején világossá tette, nem kívánnak reagálni a Deutsch Tamás által elmondottakra és az Európai Ügyek Bizottságának baloldali ep-képviselők magyarellenes uniós politikájával foglalkozó vizsgálatára. 

Kiemelte: Orbán Viktor és a Fidesz szabadrablását akadályozták meg azzal, hogy Brüsszelben elérték, tartsa vissza az uniós pénzeket, és erre büszkék.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. május 14. 07:01
Ki a fasz az a Deutsch Tamás? (Bocs. De a nevében is a “hajmeresztő” stílusáért…)
Patika
2024. május 14. 06:29
Cseh Katalin beismerte: büszkék rá, hogy elérték, az EU tartsa vissza a forrásokat hazánktól. --- mi az cigány veszik a lopnivaló? Hazánktól mi? ( jóhogy nem a mi hazánktól..)
figyelő4322
2024. május 13. 23:10
Aki egy kicsit is figyeli a magyar(országi) politikát, annak halvány kétsége sem lehet, hogy Deutsch EP képviselő úrnak tökéletesen igaza van. A Donáthkacsa meg a Csekk Atka félék tevékenysége kimeríti a hazaárulás fogalmát. Erkölcsileg mindenképpen, de szerintem jogilag is! Magyarország lenne talán az egyetlen Európában, talán még a földketekségen is, ahol ezért nem jár büntetés?
5m007h 0p3ra70r
2024. május 13. 22:27
» o1gpedofil-2 2024. május 13. 20:04 Szegyen a Fideszre« Szegyen hangyát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!