Magyar Péter figyelmébe: néhány óra múlva az internet és a GPS is akadozhat az egész világon

2024. május 10. 15:23

A mai napon olyan esemény várható, amelyre az elmúlt húsz évben nem volt példa.

2024. május 10. 15:23
null

Nyitókép: NurPhoto/AFP

A szerdától tartó napkitörések sorozatát péntek este 6 óra körül egy rendkívül erős mágneses napvihar követi. A napvihar befolyásolhatja a Föld elektromos és kommunikációs rendszereit, valamint a bolygó körül keringő műholdakat – írja a vg.hu

A mai napon olyan esemény várható, amelyre az elmúlt húsz évben nem volt példa. Szerdától több napkitörés történt, amelyeket rendkívül erős mágneses napvihar követhet.

Az esemény G4-es erősségű – közölte az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatala (NOAA). A szervezet magas szintű figyelmeztetést adott ki a napvihar miatt, hasonló utoljára 2005 januárjában történt. A hivatal azt is közölte, hogy a mágneses vihar az egész Földet érintheti. A Daily Mail cikke szerint a napvihar miatt az internet és a GPS is akadozhat. A jelenség szerdán kezdődött, amikor a Napból több plazmakilövellést észleltek. A NOAA azt írta, hogy a geomágneses vihar súlyos jelzése nemcsak péntekre, hanem az egész hétvégére szól.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­­i n­i­­­m­f­­o­m­á­­­n­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. május 10. 23:18
Óóó-Báá! És a Tóni!
nyugalom
2024. május 10. 17:05
Biztos Orbán rendelte meg, hogy poloska ne tudjon internetezni! Szegény poloska!
letsgobrandon-2
2024. május 10. 16:59
Ez hogy fér bele a klímabuzik Co-s egyenleteibe ? .. ha kevesebbet fingassz nem lesznek Napkitörések
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!