Die Hard: forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

2012. április 22. 20:08

A BKK közölte: filmforgatás miatt hétfőtől kezdődően, május 14-ig több alkalommal is forgalomkorlátozásra, utcalezárásokra kell számítani a főváros több pontján.

2012. április 22. 20:08

„A BKK örömmel vett részt a Bruce Willis főszereplésével készülő, A Good Day to Die Hard című film forgatásának előkészületeiben, hiszen a Fővárosi Önkormányzat és a BKK is fontosnak tartja és örömmel látja, hogy Budapest egyre több nagyszabású produkciónak szolgál helyszínként” - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében. A film forgatása miatt hétfőn, valamint május 6-tól 14-ig a Szabadság tér környékén, hétfőn és kedden a VII. kerületben, a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás. Emiatt a környező utcákat lezárják, a területen belül csak az ott lakók közlekedhetnek gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel.

 
A forgatás április 29-én, vasárnap a Városligeti fasorban folytatódik, a felvételek idején a Dózsa György úton néhány perces forgalom megállítások várhatóak. A legnagyobb mértékű korlátozásra május 3-án kell számítani, aznap este 8 órától másnap reggel 6 óráig teljesen lezárják egyebek mellett a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, a Révay utcát, a Dobó utcát, valamint a Káldy Gyula utca és az Ó utca egy-egy szakaszát.
 
A forgatás ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út forgalmát észak felől a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban terelik el, a 109-es autóbuszok pedig terelőútvonalon közlekednek, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállót. Az erre közlekedő éjszakai járatok (914, 914A, 950, 950A) ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt. Május 8-án az 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz filmforgatás, ez idő alatt a 75-ös és a 79-es trolibusz a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelő útvonalon, a Hermina úton keresztül közlekedik. A 74-es trolibusz forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják - közölte a BKK.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2012. április 22. 22:42
Az nyilvános , hogy mennyi lesz ebből a bevétel ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik