Csak Charlize Theron jó a Hófehérkében

2012. június 10. 09:56

Azért többet vártunk volna az Alkonyat-franchise középkorba átkonvertált verziójánál.

2012. június 10. 09:56
Szűcs Gyula
Cinematrix

„Már az év elején is egyértelmű volt, hogy az idei Hófehérke Vs. Hófehérke-meccset nem a Julia Roberts-féle giccsparádé nyeri meg, de a Universaltól azért többet vártunk volna az Alkonyat-franchise középkorba átkonvertált verziójánál. Charlize Theron és a díszlet gyönyörű, a törpéknek van pár jó viccük, minden más felejthető a Hófehérke és a vadászban.


Nem véletlen, hogy a filmet a hangzatos »Az Alice Csodaországban producerétől«-szlogennel reklámozzák: pont ugyanazok a hibái, mint Tim Burton félresikerült blockbusterének. A Disney exfőnöke, Joe Roth most is arra adott milliókat, hogy egy jól ismert mesét pakoljanak tele horrorisztikus elemekkel és befüvezve megálmodott, giccsbe hajló díszletekkel, a főszereplő ártatlan kislányból pedig kardos-páncélos Ripley hadnagy legyen. Sajnos a Hófehér és a vadász dark fantasynak túl vidám és érzelgős lett, A herceg menyasszonyához hasonló, kedves tündérmeseként viszont nem tud működni, mert nyomasztóan sok benne a vér, a sár meg a kibelezett kismadár.

A komor hangulat és a baljós látványvilág az elején még tökéletes. A szereplők mocskosak, izzadtak és minden második jelenetben térdig gázolnak a lószarban. A csábításra és királyölésre szakosodott boszorkány (Charlize Theron) nagyon gonosz, nagyon szép, ráadásul a textilt, illetve a hollótollakból készült nagyestélyit is ledobja: ha még a szexjeleneteit is premier plánban mutatnák, Trónok harca-duplaepizódnak is beillene az új Hófehérke.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárjós
2013. január 12. 09:19
Egyetértek, a Hófehér és a vadász (2012) c. film nekem sem tetszett, kicsit bágyatagra sikeredett. A jó színészek (Charlize Theron, Kristen Stewart, Chris Hemsworth) ellenére, Rupert Sanders rendezőnek, most csak egy közepesen unalmas filmre futotta. Úgy éreztem, a filmben nem volt egységes rendezői akarat, a jó színészek kicsit a saját kedvükre játszottak. Talán a forgatókönyv/történetvezetés is nehézkes, ütemtelen volt, és a tömegfogyasztásra ízesített sokféle erőlködés is a visszájára fordult, nem tudom. Véleményem szerint, összességében a Hófehér és a vadász c. film, ásítós, közepes produkció, pedig kár érte!
GY. F.űegér
2012. június 10. 15:24
A Szentséges Bokádtól az aranyhajad legutolsó száláig tökéletes vagy! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik