Indul a Jövőnéző könyvtrailer pályázat!

2012. június 23. 18:13

A prae.hu általános művészeti portál kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány egymillió forint összdíjazású könyvtrailer pályázatot írt ki profi és amatőr filmesek számára egyaránt. A nevezéseket augusztus 21. éjfélig várják a szervezők.

2012. június 23. 18:13

A prae.hu általános művészeti portál kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány Jövőnéző címmel egymillió forint összdíjazású könyvtrailer pályázatot írt ki. A pályázatot mind „profi”, mind „free style” kategóriában meghirdetik. Az előbbi szekcióban kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel pályázhatnak kiadók, vagy az előzeteseket készítő filmes műhelyek. Az utóbbi nyitott minden vállalkozó szellemű számára. A „free style” szekcióban indulók a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez készíthetnek könyvtrailert. A kiadók folyamatosan, de legkésőbb 2012. június 30-ig a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét

 
A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek. Díjazás profi kategóriában: 300.000. Ft 200.000 Ft, 100.000 Ft. Közönségdíj: 200.000 Ft. A zsűri tagjai, akik elbírálják a pályázatokat: Benedek Anna, a prae.hu irodalom rovatának vezetője, Divinyi Réka, forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap munkatársa, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Fabricius Gábor, kreatív szakember, Herendi Gábor, filmrendező, M. Tóth Géza, animációs filmrendező. Együttműködő kiadók: Eötvös Kiadó, Helikon, Libri, Magvető Kiadó, valamint a József Attila Kör. A közönségdíjat szavazás útján a közönség ítéli oda szavazással, amire augusztus 21-et követően a prae.hu portálon nyílik lehetőség. Free Style kategóriában a pályázatban részt vevő kiadók értékelik a saját címeikre beérkező pályamunkákat.  A díjak átadására és az eredményhirdetésre szeptemberben kerül sor a Jövőnéző Művészeti Fesztiválon.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik