Marosvásárhelyről is repül majd a Ryanair

2013. január 16. 17:40

Marosvásárhelyről is indít járatokat az ír Ryanair diszkont légitársaság - jelentették be szerdán az erdélyi városban.

2013. január 16. 17:40

Európa legnagyobb diszkont légitársasága április végén, illetve május elején indítja első brüsszeli és pisai járatát az erdélyi repülőtérről heti négy alkalommal - közölte Kate Serry, a Ryanair fejlesztési igazgatója. Terveik szerint az idén 30 ezer utast fognak szállítani a két marosvásárhelyi járaton. A légitársaság becslése szerint a Romániából induló és az oda érkező járataikon összesen 80 ezer utast szállítanak 2013-ban.

 
A repülőteret működtető Maros megyei önkormányzat és a légitársaság öt évre kötött szerződést. A Kolozsvártól 110 kilométerre lévő erdélyi város repülőterének tavaly 305 ezer utasa volt, a létesítményt működtető önkormányzat 400 ezerre akarja növelni az idén ezt a létszámot. A Ryanair a második diszkont légitársaság a Wizz Air után, amely a marosvásárhelyi repülőtérről indít járatokat. Az ír társaság romániai úti céljai között eddig csak a Fekete-tenger parti Konstanca város szerepelt.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bimbókutya
2013. január 16. 18:24
pont ezért "olcsójáratok"
bookmark
2013. január 16. 17:53
Aki mostanában utazott a Ryan Air-el vagy a WizzAir-el az már nagyon visszasírja a MALÉV-ot. Na kérem a Ryan-al az volt, hogy a szakadó esőben kellett gyalog a bőrönddel eljutni egy sátorig, hogy ott több száz másik utassal 1-2 felfüggesztett fűtőlámpánál kicsit megmelegedve legyünk túl a "boarding" procedúrán. Csináltam képet is, hogy elrettentsek mindenkit attól, hogy velük utazzon. Aztán megint csak gyalog a bőrönddel kellett eljutni a gépig és utána felszállni. Ezt persze az előzte meg, hogy ha nem csinálod otthon a PC-den a "check in"-t és nem úgy mész oda,a kinyomtatott papírral, akkor büntetést fizetsz és nem is keveset. Aki nem használ PC-t, az minden esetben fizet büntetést. Én a Ryan-al többet nem utazok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!