Meghalt a Dühöngő Bika

2017. szeptember 21. 12:55

A Scorsese-filmet ihlető Jake LaMotta bokszvilágbajnok 95 éves volt.

2017. szeptember 21. 12:55

Kilencvenöt éves korában elhunyt Jake LaMotta, a legendás bokszoló, akit Robert de Niro személyesített meg a Dühöngő bika című Martin Scorsese-filmben – adja hírül a BBC. A volt középsúlyú világbajnoknak tüdőgyulladás okozta szövődmények okozták a halálát.

LaMotta bronxi olasz bevándorlócsaládban született. Azután kezdett bokszolni, hogy orvosi problémák miatt nem került be a hadseregbe. LaMottát „Bronxi Bikának” becézték kivételes állóképessége és nyers stílusa miatt, melyre börtönbüntetése alatt tett szert. 1943-ban került reflektorfénybe, amikor legyőzte az addig veretlen Sugar Ray Robinsont; a negyvenes és ötvenes években a sport egyik legnagyobb sztárja volt. LaMotta pályafutása során 83-szor győzött és 19-szer szenvedett vereséget. 1954-es visszavonulása után filmekben vállalt szerepet, valamint stand-up komikusként is fellépett.

A LaMotta önéletrajzán alapuló Dühöngő bika előkészületei során egy évig személyesen edzette Robert de Nirót, aki Oscar-díjat nyert alakításáért.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!