Jackie Chan szeretne belépni a Kínai Kommunista Pártba

2021. július 13. 11:35

A hongkongi akciósztár egy pekingi filmes fórumon említette meg, hogy szeretne belépni a Kínai Kommunista Pártba (KKP) – írta meg a Global Times.

2021. július 13. 11:35
null

A Global Times cikke szerint a döntés a hongkongi elit pragmatikus hozzáállását mutatja, miután rájöttek, hogy az „egy ország két rendszer” politikájának kulcsa a Kínai Népköztársasághoz való szorosabb viszonyban rejlik. Hongkong első alkalommal ünnepelte nyíltan és nagyszabásúan a Kínai Kommunista Párt évfordulóját, köszönhetően a hongkongi nemzetbiztonsági törvény végrehajtásának.

„Legyen szó a hongkongi regionális kormányról, a társadalomról vagy az egyes személyekről, helyesbíteniük kell az elmúlt néhány évtized egyoldalú, elavult és téves megértését a CPC-ről, és át kell alakítaniuk a párt és az ország viszonyát” – gondolja Lau Siu-kai a Hongkongi- és Makaó-tanulmányok Kínai Szövetségének vezetőhelyettese, aki a Global Times-nak adott exkluzív interjút. 

Bár a CPC még mindig nem fog közvetlenül beavatkozni a hongkongi társadalom konkrét ügyeibe, de szelleme az új Alkotmányon keresztül erősebben fog megnyilvánulni.

Nincs immáron oka annak, hogy a Kínai Kommunista Párt láthatatlan maradjon Hongkongban, és nem is kell eltitkolnia létét – jegyezte meg Lau.

„Látom a KKP nagyságát, és meg is fogja valósítani, amit mond, és amit ígér kevesebb, mint 100 év alatt.  Csak néhány évtized fog kelleni ehhez. Ezért akarok a Kínai Kommunista Párt tagja lenni” – mondta Chan, aki egyúttal a Kínai Filmszövetség alelnöke.

Fotó: China Film (Shanghai) Internatio / Collection ChristopheL via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. július 13. 20:32
-zsoltkom- "Jackie Chan szeretne belépni a Kínai Kommunista Pártba" Legalább megtudtuk, hogy nem kamu szöveg... Kína tényleg kommunista ország. Jobb lenne minden kereszténynek ezt tudatosítani... meg a Fidesz-mániákusoknak is, amikor Orbán Fudan Egyetemet szervez az ország szívébe. Vagy amikor kínai rablóhitelezőkkel parolázik az OV-Keresztény DNS-ünk.
elfújta az ellenszél
2021. július 13. 18:41
Forradalmi balettban utazik a Csancsin?
Robur
2021. július 13. 16:38
Ez most kicsit csalódás.
Akitlosz
2021. július 13. 15:17
Az egy ország két rendszer elv csak 2047-ig érvényes. Az az idő közeleg. Hong Kong gazdasági részaránya egyre kisebb Kínában, Kína egyre kevésbé van rászorulva, s ez a tény nyilvánul meg a politikai változásokban. 2047. után, ha talán nem is rögtön, de Hong Kong integrálódni fog Kínába olyan mértékben, amennyire azt Peking akarja. S annyira marad különleges övezet, amennyire az Pekingnek hasznos. Lásd például Makaónál. Kínában tilos a szerencsejáték, de Makaón engedélyezett. Ez így jó Kínának is, Makaónak is, tehát például ezen a téren érdemes fenntartani a két rendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!