Máris reagáltak a lengyelek a fehérorosz légvédelmi mozgósításra

2023. szeptember 28. 22:49

Közben a minszki külügyminisztériumba bekérették Marcin Wojciechowski lengyel ügyvivőt.

2023. szeptember 28. 22:49
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a minszki védelmi minisztérium közlése szerint csütörtökön egy lengyel helikopter kétszer is megsértette Fehéroroszország légterét, amit állításuk szerint légtérfigyelési eszközök adatai is alátámasztanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az esetet követően a minszki külügyminisztériumba bekérették Marcin Wojciechowski lengyel ügyvivőt, akinél jegyzékben tiltakoztak a történtek miatt. A fehérorosz diplomáciai tárca az incidens tárgyilagos kivizsgálását szorgalmazta Varsónál, s olyan intézkedések meghozatalát, amelyekkel elejét lehet venni hasonló légtérsértéseknek a jövőben. A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága (DORSZ) a közösségi médiában közzétett állásfoglalásában 

hamisnak nevezte a légtérsértésről szóló fehérorosz állítást.

Hangsúlyozta, hogy ezt a légtérfigyelés és a radarállomások felvételei is bizonyítják. Hozzátette: a minszki vezetés által közölt információt „mindig óvatossággal és kellő gondossággal kell kezelni, mert gyakran tartalmazott provokációt és félrevezető értesüléseket”.

(MTI)

Nyitókép: Mateusz Morawiecki Facebook-oldala

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2023. szeptember 30. 12:45
Arról ez a fasz nem ugat amit ők művelnek az oroszokkal!!!
Uztu
2023. szeptember 29. 16:31
Szóval most a fehéroroszokat ingerlink mint a 2.vh-ban a németeket
pesszimista
2023. szeptember 29. 08:19
Kezdenek rájönni a Lengyelek, hogy bajban vannak. Hiába csicskultak be teljesen az USA-na az jelenlegi vezetés helyett , az ellenzéket akarja kormányon látni, s ezért a maga módján mindent meg is tesz. Pedig ők csontig benyaltak, hogy kiérdemeljék a nagy szövetségesük szinpátiáját. Erőn felül támogatták Ukrajnát belerúgtak régi szövetségesükbe a Magyarokba, giga haderő fejlesztésbe kezdtek, jelentéktelenné tették a V4-et stb... Mindez fölösleges volt.
Zolotarjov
2023. szeptember 29. 07:35
A lengyel és a szlovák haderő jelentősen meggyengült a sok átadott eszköz miatt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!