Videón, ahogy hajmeresztő manővert hajtanak vége az ukrán pilóták

2023. szeptember 20. 21:51

Az ukránok ritkán vetnek be harci helikoptereket, de akkor meglepő megoldásokhoz folyamodnak.

2023. szeptember 20. 21:51

Nemrég az X közösségi oldalra került fel egy videó arról, ahogy ukrán pilóták meglepően alacsonyan szállva manővereznek harci helikoptereikkel a front felett.

A Portfolio arra hívta fel a figyelmet, hogy az ukrán légierő „ódzkodik” a harci helikopterek bevetésétől, mivel egyfelől meglehetősen kevés ilyen fegyverrel rendelkeznek, másfelől az elmúlt néhány hónapban az orosz légvédelem jelentősen hatékonyabban kezdett működni. Így a forgószárnyasok komoly veszélynek teszik ki magukat akkor, amikor az ellenséges vonalak közelébe repülnek – magyarázták.

Ugyanakkor, ha mégis megteszik, akkor egy elég „meglepő taktikához” folyamodnak: helikoptereikkel rettentő alacsonyan, nagy sebességgel megindulnak az orosz vonalak felé, majd egy 

adott pillanatban felrántják gépük orrát, és útjukra eresztik a nem irányított rakétáikat,

 melyek – amennyiben megfelelő szögben kerülnek kilövésre – nagyjából az ellenség vélt, vagy valós pozíciói környékén csapódnak be. Ezt követően amilyen gyorsan csak lehet elszelelnek, miközben kidobálják a hőkövető rakéták megtévesztésére szolgáló infracsapdákat – ismertette a lap.

A látványos akcióról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 22. 15:50
Na és,mi ebben a nagy manőver,kis gyakorlás után simán megtenném...
Uztu
2023. szeptember 21. 14:04
Hüha szlávai ukránnya meg miafasz
Morton
2023. szeptember 21. 10:59
Ebben semmi újdonság sincs, és nem is hajmeresztő, mindkét fél használja a módszert, taracklövésnek hívják. Viszont a felvétel gyanúsan jó minőségű és még egy drón is van ott, hogy szemből felvegye a helikoptert. Valószínűleg jól megszórtak egy hátországi gyakorlóteret az ukrik!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 21. 10:55
Videón ahogy a 67 éves csicska magyar pilóta hajmeresztő mutatvány közben lezuhan és egy család ott lehetett a veszélyzónában mert azt sem jelőltek ki...mint Esztergomban a helyszíni parancsnok. Nem megy ez még!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!