A románok fel vannak háborodva, most sem értik, hogy a magyarok miért nem akarnak eltűnni a föld színéről

2024. január 16. 15:59

Bezzegrománia, szokta üzengetni a baloldali ellenzék igen sűrűn, a remek csapat élén pedig általában a Momentum szokott tanyázni, de erős a mezőny rajtuk kívül is, valljuk be.

2024. január 16. 15:59
Szabó Gergő
Szabó Gergő
Pesti Srácok

„Általában ezeknek a nagy megmondásoknak a vége egy önleleplező sarokba fordulás, mert azok a fránya tények mindig szembejönnek. De az egyértelműen hazaáruló tónus mellett azért különösen fájdalmas hallgatni ezeket a hazugságokat, mert a románok közben mindent megtesznek, hogy Erdélyben élő magyar testvéreink minél diszkomfortosabban érezzék magukat ősi területükön, saját hazájukban. És bár mi nem csodálkozunk már, amikor Fekete-Győr és társai az erdélyi magyar politikusok helyett románt támogatnak, vagy amikor Marosvásárhely magyar polgármesterének románul írt levelet egy azóta a Momentumot elhagyó városvezető, azért mindez fájó. A románok meg jót nevetnek, amikor Márki-Zay és haverjai őket nyalogatják, és még nagyobb elánnal szállnak bele a magyarságba. Legutóbb az verte ki a biztosítékot náluk, hogy Novák Katalin köztársasági elnök túl sokat megy Erdélybe és aljas módon kiállt az erdélyi magyarokért, de amúgy is sok van a rovásán.

Ezt is ajánljuk a témában

Hihetetlen kimondani, de az uniós tag Románia olyan gyűlöletkampányt folytat a magyarok ellen, hogy három Jourová és tíz Sargentini is kevés lenne rendet tenni, még akkor is, ha Verhofstadtok és Daniel Freundok egész óvó hada segítene nekik. Fura kimondani, de a románok meg vannak sértődve arra, hogy magyarok egyáltalán léteznek. Amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy a székelyek soha nem fognak eltűnni, illetve azt, hogy a magyarok nem szűnnek meg független nemzetként fennmaradni, akkor összehívták a válságtanácsot és emlékeztek a régi szép időkre, amikor Kádárékkal könnyebben szót értettek. A románok visszasírták a nagy koccintást is Medgyessyvel Erdély elvesztésének évfordulóján, Budapesten, de akkor is püffedté hízott a májuk, amikor Gyurcsány 2004-ben szembefordított magyart a magyarral és a kettős állampolgárságról szóló népszavazás nemzetrontó légkörével. Hol vannak már ezek a régi szép idők.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Henning János

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. január 19. 09:51
Frusztráltak a románok, mert lelkiismeretfurdalásuk van amiatt, hogy 1920-ban Budapestet és fél Magyaraországot lerabolták, Erdélyt kifosztották, ráadásul még az is kiderült, hogy az Úz-völgyi magyar katonatemetőben jogtalanul hamis román katonasírokat telepítettek, miközben provokatívan megrongálták a magyarok munkáját. Ideje lenne az Európai Uniónak figyelmeztetni Romániát, hogy fejezze be a nacionalista provokációkat.
ghelmddfd
2024. január 16. 21:37
sem értik, hogy a magyarok miért nem akarnak eltűnni a föld színéről ------------------------------ 1. Ért hang nem van, stak er és ár indogermán stuma, az ér sklavenaufstandi. Magyarul verstehen rakni, és így miért hang se van, hanem stak, hogy hogyan. 2.A tűn egy bullshit hang, neoillogizmus, magyarul vész, antovész. 3. Nem föld, az ö magyarlosza, feld az, de ide ősmagyarul az erda hangot mondjuk az er stumától. 4. Nem szín, ez görögös hang, a scheinen rokonja, dúrgerni. Magyarul ide a feldet mondjuk: nem rakják, hogyna hogy nem akarnak ena erda feldjéről antovészni.
Hajnóczi Kristóf
2024. január 16. 19:57
Én a bezzeg narniai hatóságok helyében csendben örülnék annak, hogy a szomszéd állam lát el a rabolt területükön olyan feladatokat, amiket nekik kellene (magyarul nem működnek, mint állam), míg a narniai parlament a legenyhébb uniós ejnyebejnye kockáztatása nélkül le tud többedszer tárgyalás nélkül söpörni az asztalról autonómiaterveket. Amúgy lehet, hogy ezért ők a kontinens legboldogabb társasága?
lájkbajnok
2024. január 16. 17:36
Addig örülj, amíg magyar mintára nem állítanak fel ők is egy Szuverenitásvédelmi Hatóságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!