A Szajnán nyitná meg a párizsi olimpiát Macron, de csak ha a terroristák is engedik

2024. április 15. 21:39

Legalább az olimpia idejére örülne némi fegyvernyugvásnak a francia államfő.

2024. április 15. 21:39
Emmanuel Macron - Luiz Inacio Lula da Silva meeting in Brasilia

Nyitókép: Anadolu via AFP

Alig három hónap, és kezdetét veszi a párizsi olimpia – erről akart elmondani két fontos dolgot Emmanuel Macron francia elnök.

Egyrészt elővezette, hogy a játékok idejére „olimpiai fegyverszünetet” akar, „egy diplomatikus pillanatot, a béke pillanatát”.

Megígérte: ennek érdekében „számos partnerünket meg fogom próbálni bevonni”, különös tekintettel Kínára, melynek elnöke Macron állítása szerint néhány héten belül Párizsba látogat majd.

Macron reagált arra is, hogy a francia közbeszédben felütötte a fejét a félelem: nem tudják-e meghiúsítani esetleg a Franciaországot gyakran célbavevő terroristák a monumentális Szajna-menti megnyitó ünnepélyt? A tervek szerint ugyanis a megnyitóhoz a Párizst keresztül-kasul átszelő folyó városi szakaszainak igen jelentős részét igénybe vennék.

Az elnök ezzel kapcsolatban elmondta: a Szajnára tervezett nyitóünnepség „a világ első hasonló eseménye, amit meg lehet és meg is fogunk csinálni”. Biztosította a közönséget arról, hogy a karhatalom és a titkosszolgálatok is teljes mozgósításban állnak majd az esemény idejére,

de ha beüt a terrorveszély, „vannak pótforgatókönyvek, vannak B- és C-tervek is”.

Elképzelhető például, hogy az eseményt a Trocadéro téren, vagy a Stade de France-ban tartsák.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­n­a­­k­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
krisztoforo48-2
2024. április 16. 08:41
Én elhalasztanám az Olimpiát és később ,máshol egy biztonságos országban engedném csak megrendezni.Egy olyan országban,ahol a biztonság garantált.Egyetlen ország nem biztonságos,amely tele van migránsokkal.Nincs joguk a sportolók és nézők biztonságát veszélyeztetni!!!
zsuzsa-963
2024. április 16. 08:02
Nem a Szajnán hanem a szaron, mert attól van tele colival a Szajna.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. április 16. 06:22
a szajna évszázadok a óta a kosz és a fertő szinonimája- talán csak a gangesz koszosabb - abba, hagy egy európai beleteszi a kezét másnapra halott - szajna is ilyen illik ehhez a gerontofil féreghez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!