Neked csak Ursula! – barátkozna az újrázásért a választókkal a Bizottság elnöke

2024. április 29. 15:18

#BüszkeNagymama: Von der Leyen a választások előtt átnevezte a márkáját. A Bizottság elnökének csapata szeretné, ha megismernék az intézmény mögött álló személyt.

2024. április 29. 15:18

Nyitókép:  Martin Bertrand/AFP

Azt gondolod, ismered Ursula von der Leyent? Gondold újra.

Az EU választások alig több mint egy hónap múlva esedékesek, és von der Leyen csapata átalakítaná az Európai Bizottság elnökének képét a kemény válságkezelő vezetőről egy személyesebb és melegebb anya és nagymama irányába, aki azt akarja, hogy családja biztonságos Európában nőjön fel. Ez visszatérés az Európai Néppárt vezető jelöltjének családközpontú és vidám gyökereihez, aki 2019 óta irányította a blokkot a pandémián, Oroszország ukrajnai invázióján és a következő megélhetési válságon keresztül.

Még 2008-ban, amikor német családügyi miniszter volt, von der Leyen hagyta, hogy Hugh Jackman egy szemeteskukából húzza ki. Ez éles ellentétben áll az elmúlt öt évvel, amikor önfegyelméről és arról vált ismertté, hogy a Bizottság székházában aludt, miközben hosszú órákat és hétvégéket dolgozott.

Most új kampány weboldallal rendelkezik élénk színekben, új logóval, egy arany csillagokból álló körrel, amely az Európai Unió zászlajára utal, és egy új „Ursula 2024” szlogennel. Az „személyes” elem kulcsfontosságú, Alexander Winterstein, a kampány főszóvivője pénteken újságíróknak mondta.

„Az emberek ismerik őt mint a Bizottság elnökét,” mondta Winterstein. „Amiről az emberek kevésbé tudhatnak, az az, hogy valójában ki ő mint személy… 

Ki az Ursula von der Leyen?”

A weboldalon található nyilatkozatokat von der Leyen kézzel írt aláírása kíséri, és a weboldalon kijelenti, hogy „hét gyermek anyjaként azt akarom, hogy unokáim biztonságos, virágzó Európában nőjenek fel.”

Vajon ez az új kép von der Leyenről megjelenik majd a maastrichti vitán, az Európai Bizottság elnökségére pályázó vezető jelöltek első vitáján hétfőn?

 Itt lesz lehetősége von der Leyennek, hogy közvetlenül szembeszálljon kihívóival, köztük Anders Vistisennel, a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia csoport vezető jelöltjével. 

Miközben a stratégia, hogy többet összpontosítson a személyiségére és a családjára meglepheti a brüsszeli buborékot, ez nem teljesen új von der Leyen számára. Mielőtt 2019-ben váratlanul belépett az európai politikába, a brüsszeli születésű orvos személyisége és családi élete jól ismert volt a német politikában. 2005-ben csatlakozott Angela Merkel akkori kancellár első kabinetjéhez családügyi miniszterként, majd 2009-ben munkaügyi miniszter lett. 2014-ben átvette a védelmi minisztériumot, amit általában kudarcként tekintettek.

Az évek során von der Leyen rendszeresen beszélt magáról és hétgyermekes családjáról, különösen korai éveiben, mint családügyi miniszter. 

Az ellenfelei kritizálták is, hogy családját kiállítja és saját politikai előnyére használja fel.

Politikai pályafutása korai éveiben von der Leyen nyíltan beszélt a karrier és szülőség összeegyeztetésének nehézségeiről, miközben közintézményi napközit harcolt ki családügyi miniszterként. Napjainkig az anyák munkaerőpiacon való tartásának javítása politikailag érzékeny téma marad a német társadalomban.

Mégis, „Ursulának” maradt néhány hete, hogy véghezvigye a #BüszkeNagymama átalakulást.

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 30. 05:29
Ezt még Dr Bubó is kirúgná. (Feljebb akar, de Leyyebb lesz)
2024. április 30. 00:58 Szerkesztve
Pfizer kurva!
2024. április 29. 21:37 Szerkesztve
"" Még 2008-ban, amikor német családügyi miniszter volt, von der Leyen hagyta, hogy Hugh Jackman egy szemeteskukából húzza ki. "" Gyerekek! Én erre a linkre ráklikkeltem, s ott az animációs GIF azt ábrázolja hogy beleteszi! (Értsd: Az látható hogy Hugh Jackman beleteszi valami showban a német miniszternő Leyent egy kék kukásvödörbe!) Mókás. Mert nem mindegy a vektor. (Oké olvastam ott: " yes, we did reverse the GIF so it looks like he's putting her INTO the trashcan. :P " )
rebekakedves
2024. április 29. 19:54
Nem Nem Soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!