Orosz dezinformációk közvetett támogatásával vádolják a Coca-Colát és több nagy nyugati céget is

2024. április 28. 13:18

EP-képviselőknek nem tetszik, hogy nagy nemzetközi cégek olyan felületeken, csatornákon hirdetnek, amelyek oroszbarát narratívát közvetítenek.

2024. április 28. 13:18
null

Nagy nyugati márkáknak, cégeknek (és áruházláncoknak), mint a Lidl, a Coca-Cola vagy a L'Oréal, fel kell hagyniuk a balkáni Kreml-barát médiumokban való reklámozással! – közölték az Európai Parlament (EP) törvényhozói. EP-képviselők 15 céget szólítottak fel, hogy vizsgálják meg marketing-irányelveiket, és biztosítsák annak feltételeit,

ne hirdessenek olyan balkáni médiumokban, amelyek „káros dezinformációt” terjesztenek.

 – számolt be a Politico, amely látta a 16 politikus által aláírt levelet. 

Andrej Kovatchev bolgár EP-képviselő a Politico riporterének elmondta: az oroszbarát propaganda komoly fenyegetést jelent a demokratikus országok számára. „Sok médiumnak, amik Kreml-párti dezinformációt közvetítenek, erősíti a hitelességét, ha ott jó hírű cégek hirdetései jelennek meg” – állította a képviselő. 

A nyugati vállalatok figyelmeztetését a Balkan Free Media Initiative nevű brüsszeli székhelyű NGO szorgalmazta. Ez a szervezet 2023-ban arról számolt be, a nyugati cégek reklámköltésein keresztül 

több százmillió euró jut olyan szerb és bolgár médiumoknak, amelyek kormánypropagandát és a Kreml narratívájáját közvetítik. 

Az EP-képviselők arra kérték a fenti cégeket, hogy álljanak az „igazság és az integritás oldalára”.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszel az orosz dezinformációs kísérletek miatt aggódik

A Voice of Europe nevű honlap magát európai civil hangnak állította be, de orosz propagandát terjesztett, míg EP-képviselők orosz kenőpénzt fogadtak el, hogy orosz érdek szerint befolyásolják az EP-választás kampányát – állítják uniós tisztségviselők.

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. április 28. 22:17 Szerkesztve
Azt a paranoid rendszert, ami nyugaton kiépült a hazugságok kusza hálója tartja egyben. Az igazság ezért a legnagyobb csapás, ami fenyegeti őket! Viszont az igazság olyan, mint a fény, nagyon sötét gödörbe kell merülniük azért, hogy ne érje el őket...
csapláros
2024. április 28. 21:35 Szerkesztve
Tommaso 2024. április 28. 20:15 ..."Seggfej csapláros, még azt sem tudod mi a haza,"... Már, hogy a faszba nem tudnám, amikor a gugli is világosan leírja: A haza az az ország, népközösség, amelyhez az adott személy tartozik, ahol otthon érzi magát, egyben az a hely, ahol az emberek nagyobb csoportja életlehetőségekre talál. A kárpátaljai magyarság nem tartozik se Ukrajnához, se az ukránokhoz. A kárpátaljai magyarság nem érzi otthon magát Kárpátalján és a náci ukránok megszüntették az életlehetőségeiket is.
csapláros
2024. április 28. 21:30 Szerkesztve
Tommaso 2024. április 28. 20:11 NE HAZUDJ : a kárpátaljai magyaroknak NEM az orosz/szovjet/ukrán föld a hazájuk, még ha ott is születtek. Kárpátalja legföljebb a szülőföldjük. Ezt erősítik meg az ukrán neonácik akik erővel zavarják el a magyarokat Kárpátaljáról. Először tehát náluk dörömbölj. Azt állítod, hogy ha egy repülőgépen születtél, vagy egy óceánjáró hajón, akkor neked a hazád 10 ezer m magasan a levegőben, vagy az óceán közepén lévő víztükrön van, esetleg az óceánjáró vagy a repcsi a hazád! Kac-kac...
Tommaso
2024. április 28. 20:15
Seggfej csapláros, még azt sem tudod mi a haza, úgyhogy kussolj! Seggfej csapláros jobboldali, ezért aljasul elhallgatja, hogy Kárpátalja Orbán JOBBOLDALI ELŐDEI ( gr Tisza, Bárdossy, Horthy) miatt nem magyar föld többé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!