Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Áldozathibáztatás felsőfokon: a nyugatiak szerint Fico tehet arról, hogy lelőtték

2024. május 17. 10:56

A The Guardian szerzője úgy véli, Robert Fico tehet a megosztottságról Szlovákiában, és mindegy, hogy túléli a merényletet vagy sem, zavargások jöhetnek az országban.

2024. május 17. 10:56
null

Nyitókép: AFP/Alternative crop

Nyugaton egyre több portál ír Robert Fico állítólagos felelősségéről a brutális merénylet ügyében, miközben a szlovák miniszterelnök még mindig az intenzív osztályon fekszik, súlyos állapotban. A The Guardian például azt állítja, Fico rendkívül megosztó személyiség, akinek nagy része volt az ország polarizálásában.

Függetlenül attól, hogy túléli-e, és újra hivatalba lép vagy sem, a már nyilvánvaló megosztottság széles körű polgári zavargásokhoz vezethet

– írja minimális empátia nélkül John Kampfner. Hozzátette, Fico a liberálisok legrosszabb rémálmát váltotta valóra, ő és Orbán Viktor személyében pedig két Vlagyimir Putyinnak szimpatikus vezető van Európa szívében. A szerző úgy véli, egyikük sem akar kilépni az EU-ból vagy a NATO-ból, inkább „belső tüskék” lennének.

A The Guardian hozzáállása persze nem annyira meglepő, korábban is írtunk arról, hogy a fősodratú média Fico lelövéséről szóló beszámolója nagyon eltér attól, ahogyan a centrista politikusok ellen irányuló erőszakos támadásokat szokta tárgyalni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 347 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­­n­­c­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
alenka
2024. május 18. 20:25
Ez a zakkant okoskodó, biztosan TOMMASO barátja... Igen, Fico meggyógyul, mert ott a családja, várja Szlovákia és Európa , meg mások is....értékes ember, mert rájött, magyarnak és szlováknak össze kell fognia....így együtt a két kicsi, ugyan erős ország harcba szállhat a békéért...mert ezt akarjuk...
Akitlosz
2024. május 17. 22:53
Hát bizony a politikusok tehetnek arról, ha le akarják lőni őket! És ezt ők is pontosan tudják. Ezért őriztetik magukat testőrsereggel, rendőrséggel, kémelhárítással. Emberek millióinak az életét befolyásolják. Ezt hívják hatalomnak. A nép az meg olyan, hogy néha lázad. Ez a világ rendje. " Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr! "
Tommaso
2024. május 17. 17:16
NEM ÁLDOZATHIBÁZTATÁS AZ, ha őszintén beszélnek a merénylet körülményei TÉNYEI-ről. Például azt, hogy egy hónapja MAGA FICO beszélt egy várható merényletről, ennek ellenére mellény nélkül ment egy átvizsgálatlan tömeg közelébe. Az sem mellékes hogy a hazaáruló, ruszkicsicska külpolitikájával, és a kultúra és az igazságszolgáltatás kormány alá gyűrésével a szlovákok többsége nem ért egyet. Ettől függetlenül az a bűnös, aki meghúzta a ravaszt. Hogy Fico (és Orbán) ruszkicsicska nemzetáruló, azt talán nem kell elmagyarázni. A rezsim által sikeresen agymosott hiveken kivül mindenki pontosan érti. Az országainkra korábban rátámadó és most is fenyegető Orosz Birodalom nyomulását támogatni - nemcsak értelmetlen, hanem nemzetellenes cselekedet is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!