Minden eddiginél fontosabb üzenet érkezett Kínából Magyarországnak

2024. május 10. 08:43

A Global Times szerkesztőségi véleménycikke szerint a két ország kapcsolata modellként szolgálhat minden EU-tag számára, egyben jó példa a szuverén országoknak is.

2024. május 10. 08:43
HUNGARY-BUDAPEST-XI JINPING-ARRIVAL

Nyitókép: AFP/Yin Bogu

Az a barátságos és őszinte légkör, amely Budapesten fogadta Hszi Csin-ping kínai elnököt, mindenkit meggyőzött arról, hogy Magyarország és Kína stratégiai partnerként az arany útra lépett – írja szerkesztőségi véleménycikkében az egyik legfontosabb kínai napilap, a Global Times. A lap munkatársai úgy látják, bár a két ország történelme, kultúrája és politikai rendszere eltérő, mégis szoros barátságot kötött.

Ez a szövetség jó példa a szuverén országoknak, hogy önállóan és barátsággal nyissanak a külvilág felé. Ez különösen fontos a stratégiai autonómiára törekvő Európa számára

– áll a cikkben, amely szerint Magyarország sohasem akadályozta a két ország közötti kulturális megállapodásokat nemzetbiztonsági ürügyekre hivatkozva, élen jár Európában a kínai nyelv oktatásában is.

A szerzők úgy vélik, a nyitottság mindkét fél számára előnyös, valamint

modellként szolgálhat minden EU-tag számára, és új lehetőségeket mutat a politikai blokkok közötti konfrontáció helyett.

A publicisztika rámutat, egyes országok értékalapú diplomáciát folytatnak, ami a megosztottságot erősíti, és aláássa a globális kihívások kezelésére irányuló erőfeszítéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­a­­­z­i n­­­i­­m­­­f­­o­m­á­­­n­i­­­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
csapláros
2024. május 10. 21:34 Szerkesztve
RasPutincsapláros 2024. május 10. 10:23 ..."Elolvastam a cikkeket. Az a 16-17% egy olyan szám amit te találtál ki. Mondhatni hazudtál cimbora."... HELYES! Maradj meg abban a hitedben, hogy az IMF hitelnél nincs olcsóbb a világon, nem exponenciális növekvő kamatú, nincs készenléti díja, kockázati felára, és egyéb hitelbiztosítékok és az IMF hitel valutakosárból csakis árfolyamnyeresége származik a költségvetésnek. A hitelminősítők sem a bóvli, hanem a KIEMELTEN befektetésre ajánlottak közé sorolták a hitel hírére az országot, de a spekulánsoknak sem vörös zászló volt arra, hogy itt egy szabadon rabolható ország.... arról nem beszélve, hogy Orbánék sem az IMF picsánrúgása utáni dollár alapú államkötvények már taglalt tényezői csökkentéseiből tízezer milliárdokat megtakarítva csökkentették az adókat és vezették ki az országot a válságból: ők is a SAJÁT hajukat megragadva húzták ki az országot a szaros vödörből, amibe a kormányváltás után kényszerűen beleléptek...Kac-kac!
tibeti
2024. május 10. 13:28
inkább beledöglenek, minthogy a józan ész mentén döntsenek...
nemecsekerno_007
2024. május 10. 12:57
gilou-au-claviernemecsekerno_007 2024. május 10. 10:12 ,,Dehogynem, majd külföldre…,, Vicces nigger vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!