Vitalij Klicsko ragaszkodik Zelenszkijhez, szerinte a háború végéig maradnia kell!

2024. május 02. 10:29

Kijev polgármestere szerint teljesen elképzelhetetlen, hogy a háború közben demokratikus választásokat tartsanak Ukrajnában.

2024. május 02. 10:29

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Az Index szerint Vitalij Klicsko a háború miatt egyelőre elhalasztott, de még az idén esedékes ukrán elnökválasztással kapcsolatban fejtette ki véleményét: „Ebben a kérdésben most sok a manipuláció, de ezeket veszélyesnek tartom, amikor háború van az országban. Mert az elnök mint a legfőbb parancsnok hoz döntéseket, felelős az állam irányításáért és annak védelméért és biztonságáért. Ezért véleményem szerint 

a háború végéig el kell látnia ezeket a feladatokat, de én nem vagyok jogász” 

– fogalmazott Kijev polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy elképzelhetetlennek tartja demokratikus választások megtartását Ukrajnában, amíg a háború tart.

Ismert, Klicsko korábban azzal vádolta meg az ukrán kormányt, hogy túl keveset tesz az országban tapasztalható korrupció elleni küzdelem érdekében. „Ezt a kérdést bármelyik állampolgárnak felteheti, és biztos vagyok benne, minden állampolgár azt fogja mondani, hogy nem” – szögezte le a német Funke médiacsoportnak adott interjúban hétfőn közzétett megjegyzéseiben arra a kérdésre, hogy a kormány jó úton jár-e a korrupció elleni küzdelemben.   

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tompika-2
2024. május 02. 17:38
Rászóltak, hogy nem szabad a vágott faszú zongoraművészre rosszat mondani és azonnal becsicskult. Gratulálok és jó étvágyat a szarevéshez a számára, mert a seggszájával mást már úgysem tudna elfogyasztani!
B_kanya
2024. május 02. 12:25
Amint lejárt a végső határidő, hogy választást tartsanak, zselé nem lesz legitim elnök. A ruszkik közölték, legitim államfőt nem iktatnak ki.
formaegy-2
2024. május 02. 12:09
Mi van te rühes állat aki az egész mocskot elkezdted?! A terrorista amcsik pofán vágtak, hogy hirtelen már a puccosseggű mellett állsz? Mocskos gyilkos náci alvilági rohadt férgek vagytok mind, akik legyilkoltatjátok az ukrán embereket, gyerekeket a rohadt terrorista USA érdekekért. Köp! Nem kicsit, nagyot!
fenris
2024. május 02. 11:51
végülis... vigye csak el ő a balhét, ha már az arcát adta hozzá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!