Fekete hattyú úszik Velencébe

2010. augusztus 03. 09:58

A zseniális Darren Aronofsky Black Swan című legújabb, balettos pszichothrillere nyitja meg a 67. Velencei Filmfesztivált. Főszerepben Natalie Portmant, Vincent Casselt és Winona Rydert láthatjuk.

2010. augusztus 03. 09:58

Szeptemberben kezdetét veszi a 67. Velencei Filmfesztivál a Lidón, az esemény várva-várt nyitófilmje Darren Aronofsky Black Swan című alkotása lesz. A rendező legújabb alkotása a balett kemény világában játszódik New Yorkban. A táncos Nina a szezonnyitó Hattyúk tava szólószerepének várományosa, ám ifjú riválisa, Lily szintén lenyűgözi a művészeti vezető Leroyt. A történet izgalmas és rémisztő utazás egy ifjú balerina pszichéjén át, aki a kettős személyiségű hattyúkirálynő sötét oldalát átélve egyre jobban szerepe hatása alá kerül. A Black Swan főszerepét alakító Natalie Portman mellett feltűnik a filmben a riválist alakító Mila Kunis, valamint Winona Ryder, Barbara Hershey és Vincent Cassel is.

Az újító és rendkívül egyedi látásmódú Aronofsky szeret az emberek pszichéjében turkálni - és elég jól is megy neki. A rendező Pi című filmmel robbant be a köztudatba, melyért a Sundance Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó díjat kapta meg. Ezt követte a minden idők egyik legjobb (és elborzasztóbb) drogos filmje, a Rekviem egy álomért, majd a három idősíkban elmesélt káprázatos látványvilágú A forrás (Melyben párja, Rachel Weisz és Hugh Jackman vállaltak időutazást), végül pedig a Mickey Rourke sírból való visszarántásával világsikert aratott A pankrátor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!