Mirrent rendezi Szabó István

2010. október 08. 09:16

Szabó István a remek brit színésznőt, az Oscar-díjas Helen Mirrent és Eperjes Károlyt rendezi legújabb filmjében. A hatmillió eurós költségvetésű produkció Szabó Magda 1987-ben írt önéletrajzi ihletésű regénye, Az ajtó alapján készül.

2010. október 08. 09:16

Hábermann Jenő producer elmondta: Szabó István legújabb, 6 millió eurós (1,65 milliárd forintos) költségvetésű filmjének forgatása három hete kezdődött. A stáb már be is fejezte a munkálatok első magyarországi szakaszát. Németországban folytatják a lakásbelsőkben zajló jelenetekkel, majd visszatérnek Magyarországra. Novemberben a rendező és a produkció főszereplője, Helen Mirren részvételével sajtótájékoztatót tartanak majd. Mirren brit színpadi és filmszínésznő, aki 2007-ben Oscar-díjat nyert A királynő című filmben II. Erzsébet brit királynő megformálásáért - további félszáz elismerés mellett.

Szabó Magda 1987-ben írt önéletrajzi ihletésű regénye, Az ajtó Molnár Anna írónő és házvezetőnője, Emerenc történetét meséli el. A regény bemutatja a második világháború előtti és utáni Magyarország társadalmát, emberi történetek sorát vonultatja fel. Az írónő regényével még 2003-ban megkapta a rangos francia irodalmi elismerést, a legjobb női szerzőket jutalmazó Femina-díjat. Az ajtóból színdarab is készült: a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 2005 októberében mutatta be Bereményi Géza rendezésében a produkciót, a fővárosi Magyar Színházban 2006 áprilisában volt a mű premierje Pinczés István rendezésében.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polgár
2010. október 09. 17:46
Kedves negev - még azt érdemes hozzátenni, hogy Szabó István egy ember, ön meg egy állat. Ja még annyit, hogy Szabónak van több diplomája, két világnyelvet beszél kiválóan, és az összes kulturált országban ismerik, mint világhírű rendező. Önt kedves negev ki ismeri? Senki, mert ön valóban egy nagy SENKI.
vinetu
2010. október 08. 14:07
Azért arra igen kíváncsi lennék, hogy egy prominens náci kollaboráns (aktív Gestapo-besúgó) húsz évvel a hitleri birodalom összeomlása után (1965-ben) honnan tudott volna összegereblyézni 1,65 milliárd forintnak megfelelő összegszerűséget filmes hóbortjának finanszírozására. Vagy az ugyanolyan (vagy még olyanabb) komcsibérenceknek (lásd Sz.I. velejéig szennyes és nem mellesleg évtizedes besúgói múltját) netán mindent szabad? He?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!