Bezárt a 111 éves Európa mozi

2011. május 16. 12:12

Végleg bezárt az Európa Mozi. A Rákóczi úti kirakatban jelenleg kis koporsó látható: „A mozi élt 111 évet” felirattal.

2011. május 16. 12:12

A főváros a Budapest Film Zrt.-n keresztül egy szakközépiskolának adta el az épületet 76 millió forintért, így a 111 éves Európa Mozi végleg bezárt. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a Budapest Film gazdasági nehézségeivel magyarázta a döntést.

Az artmozi két éve 30 napos felmondási idővel működött, így több olyan rendezvényre kellett nemet mondaniuk az üzemeltetőknek, amelyeket jóval 30 nappal korábban lekötöttek volna a rendezvények szervezői.

Tarlós István főpolgármester választási programjában még az artmozik védelmét ígérte - emlékeztet az Index. A Budapesti Közgyűlés áprlis 6-án járult hozzá, hogy eladják az Európa Mozit.

Fotó: Szűcs Gyula (Index)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. május 16. 23:49
Hát, ez ilyen - változik a világ. Írógép, telex, könyv - mind átalakul, megszűnik. Szomorú is egyben, de vannak néha pozitív kezdeményezések: Bem, Toldi. Ott a közösség és a söröző-kávézó részek tartják életben a mozikat, és mellesleg filmet is lehet nézni. Aztán vagy működik majd hosszú távon, vagy nem.
marko11
2011. május 16. 18:11
Én nagyon régimódi vagyok. Szeretek moziba járni. (Kivéve: pláza mozi! Oda csak végső esetben.) Igen gyakran fordul elő, hogy csak néhány ember ül a nézőtéren. Bár, tegnap délután az új Woody Allen filmen voltak legalább ötvenen!
Honfi-fi
2011. május 16. 17:24
Otthon mozi Csokonai mozi Vörösmarty mozi Bányász mozi Honvéd mozi Huszár u sarok Tisza mozi Szövetség sarok Gorkíj mozi Mátra mozi Bethlen mozi Asszem tévedtem , nem alkotás, hanem alkotmány mozi Béke mozi Szabadság mozi Újpest Fény mozi Újpest Fórum mozi Lőrincen Kinizsi mozi Duna mozi Tanács mozi Szt. István krt.
Honfi-fi
2011. május 16. 14:55
Kár érte. Régebben, sokat jártam oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!