Mulder ügynök és Leonidasz király a Filmakadémiában

2011. június 21. 11:01

Gerard Butlert, Vincent Casselt, David Duchovnyt és Nastassja Kinskit is meghívta tagjai közé az Amerikai Filmakadémia. Idén 178 új taggal bővülhet az Oscar-díjak odaítéléséről döntő, csaknem hatezer tagot számláló testület.

2011. június 21. 11:01

2011-ben 178 új taggal bővülhet az Oscar-díjak odaítéléséről döntő, csaknem hatezer tagot számláló testület - amennyiben a meghívottak elfogadják az Amerikai Filmakadémia meghívását. Idén először egy gesztusértékű jelölés is született: posztumusz meghívást kapott a tagok közé a dokumentumfilmes Tim Hetherington, akit áprilisban gyilkoltak meg Líbiában, forgatás közben. A brit filmest tavaly Restrepo című dokumentumfilmjéért jelölték az Oscarra.

Meghívták többek közt a 300-ból ismert Gerard Butlert, a francia Vincent Casselt, Bradley Coopert (Másnaposok), az X-akták Fox Mulderét, David Duchovnyt és Nastassja Kinskit, az Amerikai rapszódia, illetve az Egy tiszta nő színésznőjét. Az animációs filmes tagok sorában olvasható Tomm Moore neve, akinek tavaly Oscarra jelölt, Kells titka című filmje részben a kecskeméti stúdióban készült. A király beszéde című filmjével idén Oscar-díjat nyert Tom Hoopert a rendezők jelölték a tagságra. A forgatókönyvíró tagok közé pedig mások mellett Az elnök emberei-sorozat alkotóját, A közösségi háló című filmet is jegyző Aaron Sorkint is meghívták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!