Lux-díjra jelölték Tarr Béla filmjét

2011. július 06. 10:18

A torinói ló című fesztiváldíjas alkotás is szerepel az Európai Parlament által odaítélt Lux-díj tíz esélyese között. A 46. Karlovy Vary-i filmfesztiválon nyertes alkotást az EU 23 hivatalos nyelvén feliratozzák és minden tagállamban bemutatják.

2011. július 06. 10:18

A szombatig tartó 46. Karlovy Vary-i filmfesztiválon az idei Lux-díjért versengő filmek listáján Tarr Béla utolsó filmje mellett az esélyesek közé került a görög Athina Rachel Tsangari rendező Attenberg című filmje, Jerzy Skolimowski Ölésre ítélve című, magyar-lengyel-ír-norvég koprodukciója, Nanni Moretti olasz-francia  filmje, a Habemus Papam, valamint Aki Kaurismäki finn rendező Le Havre című munkája.

A jelöltek sorában szerepel még a francia Robert Guédiguian Les nieges du Kilimandjaro (A Kilimandzsáró hava) című alkotása, Marian Crisan magyar-román-francia koprodukcióban készült filmje, a Morgen, Raúl Ruiz portugál rendező Mistérios de Lisboa (Lisszabon titkai) című filmje, Wim Wenders 3D-s táncfilmje Pina Bausch német koreográfusról és Ruben Östlund svéd-francia-dán koprodukciója, a Play (Játék).

A Lux-díjat 2007-ben alapította az Európai Parlament a film- és a kreatív művészet támogatására. Az elismerésről az EP-képviselők döntenek. A jelöltek közé rendszerint olyan filmeket válogatnak be, amelyek Európát és az itt élők életének egy-egy szeletét - vágyaikat, félelmeiket, meggyőződésüket, identitásukat - mutatják be. A nyertes alkotást az EU 23 hivatalos nyelvén feliratozzák és minden tagállamban bemutatják.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!