Gáspár Sándor: Dörner csak egy bábu

2011. október 20. 10:48

A színész szerint az új igazgató csak úgy maradhat hiteles, ha visszaadja kinevezést és elszámol Tarlós István felé is a lelkiismeretével, akit - Gáspár Sándor szerint - megvezetett.

2011. október 20. 10:48

„Kizárt dolognak tartom, hogy Dörner György a pécsi pályázat bukása után önként pályázott volna az Új Színház igazgatói posztjára, ha Eperjes Károly nem segédkezik az ő háttérországában” - szögezte le Gáspár Sándor a Magyar Nemzetnek. A színész szerint Dörnert csupán bábként használják. Gáspár kijelentette, nem tudja értékelni Dörner pályázatát, mert az a formai követelményeket figyelmen kívül hagyva inkább csak egy nyilatkozat. Azt azért viszont nem feltételezi az új igazgatóról, hogy szándékosan visszaélne rendezők nevével, szerinte őt is csak megtévesztették.

Gáspár nem ért egyet Dörner György politikai nézeteivel és rendezőellenes hozzáállásával sem. Szerinte az új igazgató csak úgy maradhat hiteles, ha visszaadja kinevezést és elszámol Tarlós István felé is a lelkiismeretével, akit - Gáspár Sándor szerint - megvezetett. A színész kijelentette: Dörner György színházában nem kíván tag lenni.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. október 24. 10:24
Gáspárról csak annyit, hogy nagyon sok segget kinyalt ő már az érvényesülésért és valószínűleg nagyon sok seggbebaszást kibírt ezért a hatalmas karrierért, amit a magyar abszurd oltárán bemutatott az ő egyívású közönségének. Azért márt ne a Gáspár legyen a színjátszás orákuluma! Amit tett, hasonló dicsőséggel a Sassjózsi színházában is megtehette volna, ugyanilyen elismertséggel.
soelmo
2011. október 24. 10:19
Fábrysanyi tegnap azt mondta a Márta-tüntetésen, hogy Dörnerék visszaadják a megbízatást. Azaz győzött az árnyékhatalom. A főpolgármester jobban tenné, ha ezt az alkalmat felhasználná arra, hogy visszatenné a színház (gondolom nem kevés) költségvetési támogatását a főváros kasszájába, és sorsára hagyná, ha már a budapesti magyar színházlátogatókban nincs igény rá. És kiadná megfelelő részesedésért egy akármilyen magántársulatnak. Nem tudom akkor mekkora tolongás, tüntetés ajvékolás lenne. Mindenesetre nem lenne kidobott pénz.... Jó volna, ha ez a hatalmas erő, amelynek ilyen tömegtámogatottsága van, mint a liberóbibsi élősködőknek egyszer megpróbálnának a nemzetközi családjuk pénzéből gazdálkodni, mert a miénkből túl egyszerű....
mary
2011. október 23. 12:54
Remélem Dörner ezekután nem vonja vissza a pályázatát. Aki nem akar vele dolgozni elmehet a büdös francba! A bolsi komcsi, liberális igazgatók majd örömmel szerződtetik Gáspár és a többi seggnyaló elvtársat.
egykettő
2011. október 22. 21:20
Elolvasgattam a kommenteket. Nem kellett volna. Aki azt hiszi, hogy egy színházban ideológiai harcot kell megvívni, el van maradva 20+ évvel. Valahogy itt lebeg felettünk az elmúlt 50 év mentalitása immáron nemzeti pántlikába csomagolva. Egy színházban színházat kell csinálni, kultúrországban meg nem adnak színházat egy Dörner színvonalú pályázatra. Ilyen egyszerű ez. A többi meg a mellébeszélés sajátos kelet-európai változata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!