Azonnali leépítés a művelődési intézeteknél

2011. november 21. 12:19

Azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a hozzá tartozó közgyűjteményeknél és a művelődési intézeteknél, melyek így teljes bérköltségüknek 20 százalékát veszítik el - értesült a Világgazdaság.

2011. november 21. 12:19

A Réthelyi Miklós által aláírt dokumentumban a 2012-es költségvetési törvényjavaslat alapján a tárca azzal számol, hogy a Nefmi háttérintézményeinek létszám-előirányzatai 2012-ben csökkennek, a bérköltségek mintegy 20 százalékkal mérséklődnek. A közlemény felszólítja az adott intézmény vezetőjét, hogy még az idén kezdje meg a létszámcsökkentést. Indoklásként a hatékonyság növelését nevezik meg, továbbá megjegyzik, hogy a létszámcsökkentés nem lesz hatással az intézmények működésének színvonalára.

Az Országos Széchényi Könyvtár esetében mintegy 100, a Magyar Nemzeti Múzeum esetében csaknem 70, a Magyar Nemzeti Galériánál pedig 45 dolgozó elbocsátására lehet számítani.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete nyílt levelében súlyos hibának nevezve a lépést.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Svejk
2011. november 22. 09:43
Ez csak a jeghegy csucsa! Es mi van a videki (allamositott) intezmenyekkel? En mondtam mar :amit nem lehet eladni,azt csontvazza karcsusitjak,ami veszteseges,de eladhato,azt el fogjak "privatizalni",ami meg profitot termel marad a "csaladnak".
Aldo Raine hadnagy
2011. november 22. 09:13
"Azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium" Ez egyfajta nem-ortodox munkanélküliségcsökkentés?
El Topo
2011. november 21. 22:42
Csak a fidesz!
HSL
2011. november 21. 21:59
fociakadémia kell felcsútra, nem könyvek, hogy a kiművelt nép a végén még kételkedni kezdjen a kedves vezér agymenéseiben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!