Tarolhat A torinói ló

2011. november 07. 09:41

Tarr Béla utolsó játékfilmje a legjobb rendező, a legjobb operatőr és a legjobb zeneszerző kategóriában is versenybe száll az Európa Filmdíjért.

2011. november 07. 09:41

Az Európai Filmakadémia szombaton hozta nyilvánosságra Sevillában az idei díjakra jelöltek listáját. Tarr Béla utolsó filmje a 2500 EFA-tag döntése alapján a legjobb rendező, a legjobb operatőr és a legjobb zeneszerző kategóriában is versenybe száll az Európa Filmdíjért. Magyar alkotást még soha nem jelöltek ilyen sok kategóriában Európai Filmdíjra. Az elismeréseket december 3-án, Berlinben adják át a jelöltek és a filmvilág legfényesebb csillagainak személyes részvételével.

A torinói ló a berlini filmfesztiválon tartott világpremieren a zsűri nagydíját és a filmkritikusok FIPRESCI-díját is elnyerte. A produkciót eddig 39 ország forgalmazói vásárolták meg, így például az Egyesült Államokban, Kínában, Oroszországban, Spanyolországban, Brazíliában és Japánban is műsorra tűzik. A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára is nevezett film nemzetközi koprodukcióban készült a T.T. Filmműhely, a francia MPM Film, a svájci VEGA Film, a német zero Fiction és az amerikai WWW részvételével.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 07. 21:59
fürchterlich, fürchterlich
Autofocus
2011. november 07. 13:36
Béla esetében is célszerű szétválasztani a művészt és az alkotást, és érvényes a mondás ami a parizerre és a történelemre egyaránt igaz: aki szereti ne akarja tudni hogyan készül. A Tarr Béla képi világa egyébként is megelevenedett fényképezés, gondosan megkomponált mozgó képek sora, ami elmesél egy történetet. Ezzel a mércével érdemes nézni. Az hogy a művész mint ember elveszíti realitásérzékét a valósággal kapcsolatban, az adott esetben sokkal jobban megbocsátható mint más szakmák esetében, és szerencsére a produktum élvezeti értékét sokkal kevésbé befolyásolja mint pl. egy politikus esetében.
torresG4
2011. november 07. 11:38
amikor kijelentette, hogy magyarországon baj van a demokráciával és a jogállamisággal, itt a mandíneren megjósoltuk, hogy még sokra viszi .........
drieno
2011. november 07. 11:22
az fantasztikus lenne, ha a béla nyerne de azért sokat elmondana a díjosztókról is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!