Fliegauf filmje is versenyben a Paris Cinema fesztiválon

2012. június 29. 10:17

A hivatalos versenyprogramban mutatják be Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását a pénteken kezdő Paris Cinema elnevezésű, tíz éve alapított filmfesztiválon. A vetítésekre várják Michel Gondryt, Juliette Binoche-t, Edgar Ramirezt és Vanessa Paradis-t is.

2012. június 29. 10:17

A hivatalos versenyprogramban mutatják be Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását a pénteken kezdő Paris Cinema elnevezésű filmfesztiválon. Tizedik alkalommal rendezi meg Charlotte Rampling színésznő elnökségével a francia főváros önkormányzata június 29. és július 10. között a Paris Cinema elnevezésű nemzetközi filmfesztivált, amelynek idei díszvendége Hongkong, valamint két francia filmrendező, Leos Carax és a magyar származású Olivier Assayas, akiknek valamennyi alkotását megtekintheti a közönség. Bertrand Delanoe főpolgármester megfogalmazása szerint „a mozi és Párizs közötti szerelmi történet soha nem érhet véget”, amelynek bizonyítéka, hogy a tíz éve alapított filmfesztivál mára egy népszerű, mindenki számára elérhető, több helyszínes eseménnyé nőtte ki magát.

A hivatalos versenyprogramban nyolc különböző országból érkezett filmeket mutatnak be, egyebek mellett Fliegauf Bence Csak a szél című drámáját. A filmet vasárnap és kedden vetítik a rendező jelenlétében. A nemzetközi zsűri, amelynek tagjai Laetitia Masson filmrendező, Émilie Simon énekesnő, Alice Belaidi színésznő és Yves Simon író-zeneszerző a július 9-i záró gálaesten adja majd át a díjat a legjobbnak ítélt alkotásnak. Az idei fesztiválon mintegy száz hongkongi filmet mutatnak be a Forum des images filmmúzeumban, a programsorozatot péntek este Johnnie To hongkongi rendező nyitja meg. A párizsiak a hivatalos versenyprogram alkotásain kívül 14 helyen mintegy kétszáz filmet tekinthetnek meg az alkotók jelenlétében, köztük több olyan művet is, amelyeket még nem mutattak be a mozikban. A vetítésekre várják Michel Gondryt, Juliette Binoche-t, Edgar Ramirezt és Vanessa Paradis-t is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2015. november 26. 20:17
Nem mindegy neked? Egyébként úgy látszik téged, hiszen te írtál kommentet a cikkhez. Amúgy téged miért zavar egy magyar rendező sorozatos külföldi sikere?
Aldo Raine hadnagy
2015. november 26. 20:17
De akkor minek foglalkozol vele, ha nem érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!