Heti Válasz Filmklub az Átriumban

2012. november 28. 11:33

Összművészeti közösségi térként vasárnap hivatalosan is megnyílt az Átrium Film-Színház, ahol színház, mozi, táncszínház, koncertek és kávézó várja egy helyen a közönséget. Szerdától itt indul a Heti Válasz Filmklub: az első rendezvényen András Ferenc Dögkeselyű című, 1982-es alkotását vetítik, amely minden idők egyik legnézettebb magyar filmje, az első „szocialista szabotázskrimi”.

2012. november 28. 11:33

Vasárnap hivatalosan is megnyílt az Átrium Film-Színház a Margit körúton. A budai összművészeti helyszínen különös hangsúlyt kapnak a vizuális művészeti ágakat ötvöző, kísérletező előadások. Az Átrium befogadó színházként működik, az intézményt a korábban a Merlin Színházat működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány üzemelteti. A fővárosi közönségnek lehetősége lesz arra, hogy angol nyelvű produkciókat lásson akár külföldi társulatok előadásában. A filmes rendezvények szervezését a Mikrokino és a VJ Centrum Budapest végzi. Az Átrium Film-Színházban működik majd az alternatív filmforgalmazással foglalkozó Magyarhangya, filmklubot rendez a Heti Válasz és az épületben Odeon videotéka is működni fog. Az előtérben reggel 7.30-tól tart nyitva a kávézó, amely a színház szerves részeként üzemel.

A november 28-án induló Heti Válasz Filmklubon olyan alkotásokat tűznek műsorra, amelyek a szélesebb közönség érdeklődésére is számot tartó témákat dolgoznak fel. A vetítések után nemcsak pódiumbeszélgetést hallhatnak a meghívott alkotókkal, szereplőkkel, de maguk is kérdezhetnek. Szerdán, az első rendezvényen az idén 70 éves András Ferenc lesz a Heti Válasz Filmklub vendége, akinek Dögkeselyű című filmjét lehet megnézni. Az 1982-es alkotás egyébként minden idők egyik legnézettebb magyar filmje, az első „szocialista szabotázskrimi”. További részletek a filmklub Facebook-oldalán olvashatóak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!