Magyar filmek San Franciscóban

2012. november 14. 10:35

A San Franciscó-i fesztiválon a Csak a szél, a Vizsga és Az ajtó című játékfilmeket, Az ember tragédiája című animációs filmet és a Magyar bajusz című dokumentumfilmet mutatják be.

2012. november 14. 10:35

San Franciscóban is bemutatnak egy válogatást a november 16-án kezdődő 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál anyagából – közölte kedden a szervezők nevében Kálmán László Los Angeles-i főkonzul. Ez az első eset, hogy Kalifornia másik emblematikus városában is vetítést rendeznek a Los Angeles-i fesztivál filmjeiből. A rendezvény a San Franciscó-i Állami Egyetemen zajlik az egyetem, a Magyar Filmunió, az 56Films amerikai-magyar filmstúdió és a Bunyik Enterprises támogatásával.

A San Franciscó-i fesztiválon a Csak a szél, a Vizsga és Az ajtó című játékfilmeket, Az ember tragédiája című animációs filmet és a Magyar bajusz című dokumentumfilmet mutatják be a Coppola filmszínházban.

A szervezők közlése szerint a Los Angeles-i fesztivál „társrendezvényére” várják Fliegauf Bencét is, akinek Oscar- és Golden Globe-díjra is nevezett, Ezüst Medve-díjas Csak a szél című filmjével indul az ottani vetítés, helyi idő szerint kedden 13 órakor. A többi előadásra november 16-án és 17-én kerül sor. Fliegauf filmje vezeti fel november 15-én a hivatalosan egy nappal később kezdődő Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált is, amelynek választékában 12 játékfilm, valamint dokumentum- és rövidfilmek szerepelnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!