Magyar filmfesztivál Kazahsztánban

2013. március 22. 09:48

A rendezvényen, amely a III. Magyar Lírikus Filmvígjáték Fesztivál elnevezést kapta, hat nap alatt hat filmet láthatnak az érdeklődők.

2013. március 22. 09:48

Magyarországból Szeretettel mottóval filmfesztivál kezdődött csütörtökön a kazahsztáni Almatiban. A rendezvényen, amely a III. Magyar Lírikus Filmvígjáték Fesztivál hivatalos elnevezést kapta, hat nap alatt hat filmet láthatnak az érdeklődők. A filmek mindegyikében felfedezhetők vígjátéki, romantikus, szerelmes, lírikus elemek, de idén keserédes történetek is mozivászonra kerülnek, ezt kívánja kifejezni a „lírikus” szó. Az elmúlt évek legsikeresebbnek számító magyar alkotásaiból válogattak – tájékoztatta az MTI-t a szervező, az Almatiban működő magyar főkonzulátus.

A filmeket a Magyar Filmuniótól és a Moszkvai Magyar Kulturális Központtól kapták, a helyi partner pedig – ahogy az elmúlt évi fesztiválon is – Oleg Boreckij filmesztéta moziklubja. A magyar főkonzulátus kulturális rendezvényének Almatiban az idén is a Cézár mozi ad helyet. Elsőként, az úgynevezett nulladik napon az Oleg Boreckij vezette filmklubban a Szomorú vasárnap című filmet vetítették le. A fesztivál hivatalos megnyitóján, pénteken Keményffy Tamás vígjátéka, a Mázli című film szerepel. Oleg Boreckij a dailynews.kz portálnak kiemelte: a fesztivál különlegessége, hogy felnőtteknek szóló két animációs filmet is láthat Almati közönsége. Gauder Áron Nyócker című alkotását és Csupó Gábor Immigrants – Jóska menni Amerika című animációs filmvígjátékát.

A fesztivál zárásaként Tímár Péter klasszikussá vált 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmjét játsszák majd a kazahsztáni városban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!