Most biztosan nem lesz Balázs Péter a Vígszínház igazgatója

2014. január 03. 10:24

Nem pályázik a Vígszínház vezetésére Balázs Péter, így valószínűleg továbbra is Eszenyi Enikő marad a teátrum élén. A Vígszínház jelenlegi vezetője csütörtökön adta be pályázatát.

2014. január 03. 10:24

Balázs Péter nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulójában. Ezt a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója közleményben jelentette be. „Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így” – olvasható a közleményben. Balázs Péter köszöni azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, de – hangsúlyozza – egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

Az igazgatói posztra meghirdetett pályázat első fordulójára, amelyet Budapest vezetése érvénytelenített, a Vígszínház jelenlegi igazgatója, Eszenyi Enikő adta még be a pályázatát. Eszenyi január 2-án, a Vigszínház honlapján, egy szűkszavú közleményben jelentette be, hogy a megismételt pályázatra is beadta a jelentkezését. Így valószínűleg a jelenlegi igazgató még másfél évig, 2015 június 30-ig maradni fog a színház élén, hacsak nem lesz új pályázó.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 21:46
Eszenyi leváltása nem sikerült, a Fidesz jelöltje, az az ökör Balázs Peti nem volt képes értékelhető pályázatot beadni. De hát, minket Fideszeseket különleges fából faragtak, nem adjuk mi fel olyan könnyen. Tehát 1. Mivel a Balázs Peti szart adott be, nem pályázatot, Eszenyit kellene kinevezni 5 évre. Hát lfszt! Érvénytelennek nyilvánítjuk a pályázatot. 2. Mivel a Balázs Peti nem indul mégegyszer, jelöltünk most nincs, meg nem akarunk újabb balhét, elég volt az Újszínháznál, ezért az új pályázatot csak másfél évre írjuk ki. 3. Megnyerjük a 14-es választásokat, ősszel az önkormányzatit, aztán 15-ben a következő pályázaat során Eszenyi repülhet a pics@ba. (Azt még nem tudjuk, ki legyen ott az igazgató, egyelőre Vidnyánszkyhoz is gyér számmal járnak a népek - Dörnerről nem is beszélve -, a Vígszínház meg még a Nemzetinél is nagyobb. De ahogy a Vezető mondta, a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk a folyóhoz. Most a lényeg az, hogy Eszenyi nem kap 5 évet, mi meg megmutatjuk azoknak beképzelt színházigazgatónak, hogy ki itt az úr)
Hopp Pál 2.0
2014. június 16. 08:06
Arab darabok nincsenek a szinen......
Mr Fabulous
2014. március 29. 14:22
Nyugodj meg, lesz min. Nem tudom elképzelni, hogy a fidesz kiengedjen a kezéből bármit, amit koncnak tekint.
Kronikas
2014. január 04. 03:54
Attól, hogy nem ad be pályázatot, a NER szellemében Tarlós még kinevezheti :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!