Nézze élőben, ki lesz az év slam poetry bajnoka!

2014. október 26. 12:55

Harmadszor rendezik meg az országos egyéni slam poetry bajnokságot a fővárosi Trafó – Kortárs Művészetek Házában vasárnap. A döntőben huszonhatan küzdenek az elsőségért, köztük az előző két év bajnoka, Süveg Márk Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji. Ha érdekli a verseny, akár otthonról is megnézheti!

2014. október 26. 12:55

És mégis slammelhetek! – szólt a selejtezők előtt a Slam Poetry Budapest kampánymottója. A hazánkban nyolc éve jelenlévő előadóköltészeti műfaj olyannyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy valóságos olvasztótégelyévé vált a legkülönfélébb előadóknak. A döntőn az előző két év bajnoka, Süveg Márk Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji mellett 24 slammer vesz részt, akik a selejtezőkön 150 nevező közül jutottak be a döntőbe. Az előadásokat 5 főből álló zsűri bírálja el, ebből három fő szakmai zsűri, akik kiegészülnek két bátor jelentkezővel a közönség soraiból.

 
Az idei bajnok jutalma egyenes út a 2014-es Slam Poetry Európa Bajnokságra, Malmöbe. A dobogósok összdíjazása 60.000.- Ft, valamint külön elismerésben részesül egy-egy slammmer a közönség és a zsűri választása alapján. A hangulatot fokozza a Slam estekről jól ismert Amoeba zenekar, valamint az egymást tökéletesen kiegészítő konferanszié páros, Mavrák Kata Hugee és Németh Péter Zeek. A vizuális élmény erősítéséért pedig a Kiégő Izzók csapata gondoskodik. Az est fényét emelik még a meghívott fellépők Müller Péter Sziámi, a Dream Time (Tolnai Eszti, Gábor Tamás Indiana, Bencsik Ádám Ponza), a Words Are Melodies (Hugee és bandája) és Benke Hunor.
 
Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság vasárnap esti döntőjét live stream-en is végig lehet követni ezen a címen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!