A sporttörténelmi siker után Vas Kata Blanka meglepő nyilatkozatot tett

2024. április 30. 13:05

A magyar kerékpáros kiváló hajrájával a második helyen végzett a női spanyol kerékpáros-körverseny második szakaszán, ezzel átvette a vezetést a Vuelta összetettjében.

2024. április 30. 13:05

Nyitókép: Vuelta

 

A vasárnapi csapatidőfutam után a Bunol és Moncofa közötti 118,5 kilométeres szakasz várt hétfőn a bringásokra, a céltól mintegy negyven kilométerre harmadik kategóriás emelkedővel, így mezőnyhajrára lehetett számítani. Az utolsó három kilométeren belül két bukás is történt, de a remekül helyezkedő Vas Kata Blanka mindkettőből kimaradt, noha a másodiknál le kellett tennie a lábát. A hajrát jó ütemben indította és fél kerékpárhosszal maradt el a diadalmaskodó, tavaly Párizs-Roubaix-t nyerő kanadai Alison Jacksontól. A 22 éves magyar bajnok a második helyen ért célba a második szakaszon, így átvette a vezetést összetettben a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen. Sporttörténelmi siker ez, magyar női biciklis még sosem vezetett a híres spanyol viadalt. 

A célba érés utáni díjátadón Vas felhúzhatta az összetettet vezető versenyzőnek járó piros trikót, és ezt követően nyilatkozott is.

„Nem voltak a legjobbak a lábaim, de a cél nagyon technikás volt, ami jól feküdt nekem. 

Nagyon örülök a piros trikónak, s remélem, sikerül a csapaton belül tartanunk a verseny további részében. Legalábbis mostantól ez a cél.

 De tényleg nagyon boldog vagyok, hogy felhúzhatom holnap a La Roját. Nem igazán terveztem, hogy rámegyek a szakasz közepén a részhajrára, de egyszer csak ott találtam magam a mezőny élén a hajrától nem messze, s akkor meg már gondoltam, miért ne próbálnám meg” – idézi Vast a verseny hivatalos honlapja. A magyar biciklis előny 8 másodperc az összetettben a kanadai Alison Jackson előtt.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. április 30. 14:46
Jó érzés. Hajrá, mert ez tényleg a Te személyes teljesítményed!!!
altercat1
2024. április 30. 13:11
Hajrá Kata! Vas ez a lány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!